Lipie (de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Noi 2013 | 8705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare dupa gust (1/2 lingurita)
  • 300 gr. faina alba
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 4 linguri de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie (de post):

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida.

Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta si framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic.

Uleiul il adaugam la final si continuam framantatul pana nu se mai lipeste aluatul de maini.

Impartim aluatul in doua, intindem lipiile , le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, jaurim din loc in loc lipiile cu ajutorul unui pinten si dam tava la copt pentru 15-20 min. pana se rumenesc si devin crocante.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Hummus cu lipii