Kibbeh libanez

de Catalina L in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 3642 vizualizari

 

O alternativă vegetariană a celebrului kibbeh libanez cu carne. 
Kibbeh este un fel de mâncare din bucătăria levantina (libaneza, siriană, etc.). Este sub forma unei piftele alungite. Se compune dintr-o pastă de carne tocată și bulgur.
Este o reteta de post foarte buna  (data viitoare as adauga un pic de cascaval ras :) ). 
 

 

INGREDIENTE

  • 150g bulgur
  • 1 vânătă
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • ½ linguriță praf de ardei iute (opțional)
  • ½ linguriță de coriandru măcinat
  • sare și piper
  • 2 linguri de făină
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • pătrunjel tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kibbeh libanez:

Se pune bulgurul la-nmuiat, in apa timp de 20 de minute, apoi se strecoara si se stoarce pentru a elimina excesul de apa.


Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.


Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cubulete.


Se amesteca intr-un castron legumele cu bulgurul bine strecurat. Se mixeaza totul.


In pasta fina obtinuta se adauga condimentele, patrunjelul tocat, faina si se omogenizeaza compozitia.


Formam bile si le alungim usor.


Într-o tigaie, se încinge uleiul si se pun la prajit la foc mediu pana cand devin maro-aurii pe toate partile. Le scoateti pe servetele pentru a indeparta surplusul de ulei.


Le puti servi caldute simple, cu un sos de iaurt cu usturoi, sau cu o salata verde.



Pofta Buna !!!

 

TIPS-URI

1

bulgurul trebuie scurs foarte bine pentru a evita surplusul de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Kibbeh libanez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Geanina87 1

21.03.2016, 09:26

elucubratiiculinare 1

21.03.2016, 16:51

Carmen_g 1

21.03.2016, 20:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
salata seherezada - post