Vinete umplute/ İmam Bayıldı

de nilguin in Mancaruri de post, 14 Apr 2011 | 4530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mijlocii
  • 3 cepe
  • o căpăţână de usturoi
  • 4 roşii cărnoase şi curăţate de coajă
  • 2 ardei
  • 2 morcovi de mărime medie
  • ulei de masline
  • jumătate legătură pătrunjel
  • condimente
  • ardei iute opţional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute/ İmam Bayıldı:

Se curăţă vinetele de coajă pe fâşii în lungime după care se taie în două până la jumătate. Se desfac de-a lungul tăieturii, se sărează şi se lasă să se odihnească 30 min pe prosoape de hârtie. Se curăţă ceapa şi se taie în cubuleţe, se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Roşiile şi ardeii sunt curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici. Morcovii sunt curăţaţi şi daţi prin răzătoare.


Într-o tigaie se încălzeşte ulei, se adaugă ceapa, se călesc puţin, apoi se adaugă pe rând morcovii, ardeii, roşiile şi jumătate din cantitatea de usturoi. Se adaugă sare, piper şi pentru a lua din aciditatea roşiilor se poate adăuga un praf de zahăr. Această compoziţie este lăsată la foc mic până îi scade zeama.


Separat vinetele sunt prăjite pe ambele părţi şi sunt scoase pe un prosop de hârtie. Cuptorul se încălzeşte la 200 C, se ia un vas pentru cuptor şi se pun vinetele care se pune umplutura prin tăieturile făcute pe lungimea lor. Se adaugă încet foarte puţină apă. Se coace aproximativ 20-25 min



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute/ İmam Bayıldı" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

RuxyRux 1

16.04.2011, 13:15

Delicioase

mentasirozmarin 1

13.10.2011, 11:53

ce bine ararataaaaa trebuie sa fie tare gustoase!!!!

patyby54 1

28.06.2012, 19:16

Sunt foarte gustoase si au grad de dificultate la preparare redus.Merita incercat.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vara