Mancarica de fasole noua, in ardei gras

de RODIMUR in Mancaruri de post, 4 Apr 2019 | 3094 vizualizari

 

Pentru că mai am câteva punguțe cu fasole nouă în congelator, m-am gândit să prepar o rețetă de post într-o prezentare aspectuoasă. Așa se face că am mâncat fasolea cu tot cu ambalaj, iar dulceața nemaipomenită și gustul minunat al ardeilor grași a făcut să nu mai simțim nevoia unei garnituri, nici a murăturilor. Mi s-a părut o idee foarte bună, o rețetă gustoasă și prezentabilă, mai ales când avem invitați la o masă de post...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de fasole nouă
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru servit:
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roșu
  • ardei iute (opțional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole noua, in ardei gras:

Fasolea se alege, se spală și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă.

Între timp, se pregătesc celelalte legume. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.

Se spală roșia, se taie cubulețe și se călește, cu ceapa și usturoiul.

Se curăță morcovul și pătrunjelul, se spală, se taie (sau se dau prin răzătoare), după care  se adaugă în oala în care sunt călite celelalte legume, cu 300 ml de apă. Se adaugă pasta de tomate și se lasă legumele la fiert, la foc mediu.

Când fasolea a fiert pe jumătate și apa s-a colorat, se strecoară și se adaugă în oala în care fierb celelalte legume. Se fierb legumele la foc mediu și dacă este nevoie, se adaugă apă caldă, ca să nu se întărească fasolea.

După ce a fiert fasolea, se mai ține puțin oala la foc mic, până ce scade sosul. 

Se condimentează cu: sare, piper și cimbru și se ia oala de pe foc. Se adaugă pătrunjel tocat și se pregătesc ”recipientele” pentru servit: se spală ardeii grași, se taie în jumătate, de-a lungul, se curăță de cotoare și de semințe și se umplu cu măncărica de fasole. Se servește imediat, eventual cu ardei iute, dacă se dorește.

TIPS-URI

1

Fasolea nouă trebuie fiartă separat o singură dată, înainte de a fi adăugată în oala cu celelalte legume.

2

Nu prăjiți tare ceapa și usturoiul, ca să nu se ardă și să devină amare.

3

Ca să nu se întărească fasolea, adăugați numai apă caldă, când este nevoie, la fiert.

4

Fierbeți mâncărica de fasole la foc mic, până ce mai scade puțin sosul. În această variantă, sosul trebuie să fie doar atât cât să ”lege” ingredientele, deoarece această mâncare nu se servește cu lingura.

5

Pregătiți din timp ”recipientele” pentru mâncarea de fasole, ca s-o puteți servi fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole noua, in ardei gras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

05.04.2019, 19:39

Nu-i așa, Merișor...? Și mie mi s-a părut o idee reușită, dar și gustul ardeilor a fost excelent în combinație cu fasolica, așa că nici n-am mai avut nevoie de murături...! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

Rocsi 1

05.04.2019, 19:54

Imi place mult mancarea de fasole, iar faptul ca ai servit-o in ardei, cred ca a fost si mai savuroasa!

RODIMUR 1

05.04.2019, 20:17

Daaaa, Rocsi, a fost tare bună, servită așa! Am mâncat-o cu tot cu ambalaj și gustul a fost nemaipomenit de bun... Mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu pasat