Lipie neagra cu verdeturi uscate

de adnia in Piine, 29 Mai 2013 | 1100 vizualizari

 

N-am mai postat de ceva vreme nicio reteta de paine, desi prepar asa ceva aproape zilnic (recunosc, in ultima vreme, mai mult masina de paine ii da bataie, ca eu...stau tare prost la capitolul timp). Dar gata cu vaicareala si sa profit de cele cateva minute cat stau in fata calculatorului si sa va arat si voua lipia aceasta neagra a mea:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de: 
  • 1-2 lingurite pudra de verdeturi uscate (eu am pus o combinatie de telina, patrunjel, cimbru si busuioc, pe care am pregatit-o in toamna la deshidrator)
  • 2 lingurite sare neiodata (sau ce sare preferati)
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 4-5 linguri ulei de masline (plus inca 1 lingura ulei de masline pt. uns aluatul)
  • 2 linguri faina de linte
  • amestec de faina alba cu faina de secara (cat cuprinde)
  • 1 pahar apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie neagra cu verdeturi uscate:


Procedeul de preparare este extrem de simplu: se amesteca toate ingredientele si se framanta bine, pana se formeaza o bila de aluat, care se poate lasa la dospit cca 2 ore (din lipsa de timp, insa, eu am sarit peste aceasta etapa si am intins o foaie rotunda, am uns-o cu 1 lingura ulei de masline si am presarat busuioc si combru uscat.


Am dat la cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii. Se serveste calduta.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie neagra cu verdeturi uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

nilgun 1

30.05.2013, 21:51

yummy

Panacris 1

03.06.2013, 11:00

roxana_simona 1

05.06.2013, 14:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Placinte englezesti