Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui

de Sylvia in Piine, 27 Apr 2010 | 2568 vizualizari

 

Am facut de o multime de ori reteta asta, este una din preferatele mele. Am gasit-o din blogul Mihaelei, “Bunatati din bucataria mea” si am tot repetata si adaptata la reteta de baza.

 

INGREDIENTE

  • 550 grame faina alba tip 55,
  • 60 grame unt, sare,
  • 3 linguri seminte floarea soarelui ( Bio iau eu mai nou°,
  • un cub drojdie prospata de 25 grame,
  •  350 ml lapte,
  • o ligurita zahar brun.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui:

Am pregatit aluatul cu masina de facut paine, trebuie sa avem un aluat ferm pe care il lasam la dospit 30 de minute. Dupa aceea modelam o paine rotunda mai mare sau 2 painici mai mici, eu am optat pentru cea de-a doua varianta.


Am crestat in patrat painicile, le-am facut pe una cu faina si pe cealalta cu seminte de floarea soarelui si le-am mai lasat la dospit 20 de minute. Se coc la 210 grade pentru 30-35 minute, la sfarsit am mai lasat 3 minute la temperatura maxima sa iasa rumenite.


A iesit super pufoasa si si cu o aroma deosebite de la seminte, va recomand cu caldura aceasta reteta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

silvi0ara 1

27.04.2010, 12:35

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 10:14

Ce bine arata....nici eu nu prea mananc paine dar asta imi face cu ochiul si parca ,parca asi rupe un colt............
5 furcu si salvat................

gaby_duceag 1

28.04.2010, 10:16

foarte faine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Paine simpla de casa