Paine taraneasca

de RuxyRux in Piine, 29 Ian 2013 | 2169 vizualizari

 

Painea noastra cea de toate zilele...pentru mine este absolut irezistibila..calda, scoasa abia din cuptor...raspandeste o aroma divina in toata casa...cred ca sunteti de acord cu mine...:)...ah, i-am pus si rosu sa nu se deoache :D

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina alba
  • 250 gr faina integrala cu tarate
  • 2 linguri seminte de in macinate
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 600 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura de zahar ( brun)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine taraneasca:

Eu nu am avut cantar asa ca...am luat o punga de faina alba de 1 kg am cernut-o ...si am scos din ea un sfert pe care l-am inlocuit cu faina integrala cu tarate.


Cu putina apa calduta , si o lingura de zahar lichefiem drojdia si o vom pune in adancitura facuta in mijlocul fainei cernute.


Punem sarea pe margine, apoi faina de in si chimenul macinat, vom adauga apa calduta si amestecam pana se leaga aluatul, apoi uleiul si framantam inca putin...maxim zece minute cu totul. Crestam aluatul cu un cutit trecut prin ulei pana jos si acoperim vasul, lasandu-l la loc caldut acoperit cu un servet.


Cand este gata, luam aluatul si il punem pe o suprafata infainata bine, apoi il pliem in interior de trei ori. Infainam aluatul si vom rupe trei bucati pe care le vom face suluri si le vom impleti.


Painea astfel impletita o vom aseza in tava tapetata cu hartie pergament si o vom mai lasa la crescut pentru 30 de minute.


Incalzim cuptorul si introducem in partea de jos o tava cu apa( eu am pus o tava de cozonac).


Punem si painea la cuptor si o coacem pentru 30 de minute la 200 de grade si pentru inca 15 minute vom reduce temperatura la 180 de grade. O vom scoate dupa 45 de minute.


Imediat ce am scos painea o vom uda cu apa( plata) si o vom acoperi doar deasupra cu un servet curat.


Numai dupa ce se raceste perfect o putem taia.


Va arat mai tarziu si o felie unsa cu ceva bun si delicios :))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

diaconta 1

30.01.2013, 21:33

cum era sa-mi scape bunatate de paine

RuxyRux 1

01.02.2013, 19:29

Diuta

delia64 1

02.02.2013, 23:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala si seminte