Colăcei cu Mac

de Alina26 in Piine, 19 Dec 2014 | 5115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 oua
  • 300 ml apa călduță
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite zahăr
  • 4 lg ulei
  • mac + 1 galbenus pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colăcei cu Mac:

Punem faina cu sarea intr-un bol, faceti o adancitura adaugati ouale. Drojdia o frecați cu zaharul si puneti apa calduta. Începeți sa bateti ouale cu o furculiță si incet incet adaugati drojdia cu apa continuând sa amestecati cu furculita. Cand nu mai reușiți, incepeti sa frământați cu mainile. Daca credeti ca mai trebuie făina, mai adaugati putină. Treptat punem uleiul caldut continuand sa frământați. Va iesi un aluat moale si nelipicios. Lasati la crescut pana își dubleaza volumul.

Incingem cuptorul la 180 °. Impartim aluatul in șase părți egale.

Pe masa de lucru tapetam puțină faina si incepem sa formam un "șnur" de 80cm...apoi il punem cap la cap. ..si invartim capetele....apoi rasucim in jurul ei... (vezi poza).Continuam pana la ultimul.

Le punem intr-o tava unsa cu ulei , le ungem cu galbenus si presaram cu mac.Dam tava la cuptor pentru 30 de minute.

Calde, moi si crocante sunt foarte gustoase. 

Pofta buna! !!! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Colăcei cu Mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Geanina87 1

20.12.2014, 20:38

Rocsi 1

20.12.2014, 23:35

Cat de frumosi ti-au iesit! As vrea unul!

Alina26 1

22.12.2014, 16:37

Te servesc cu mare plăcere! !!!!
Mulțumesc mult! !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Colacei pentru colindatori