Colacei

de lacrimioara in Piine, 26 Ian 2011 | 6657 vizualizari

 

reteta o am de la doamna Laura Laurentiu care are un blog cu retete extraordinare

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina,
  • 25 gr drojdie,
  • 50 gr unt topit,
  • 300ml lapte,
  • 1 lingurita sare,
  • 2 linguri zahar,
  • un ou batut cu putin lapte si zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei:

Se amesteca drojdia cu zaharul si putin lapte si o lingura faina se amesteca si se lasa pana se umfla. Faina se cerne si se amesteca cu sarea facem o gaura in mijlocul fainii si punem drojdia dospita. Adaugam si restul de lapte putin cate putin si framantam pana se omogenizeaza bine, apoi adaugam untul topit si framantam bine pana devine un aluat nelipicios. Il punem intr-un bol uns cu ulei, il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut in loc caldut pana isi dubleaza volumul.


Dupa ce a crescut il impartim in mai multe parti pentru a forma covrigi pe o suprafata unsa cu ulei si formam covrigi ca in imagine. Dupa ce ii formam ii mai lasam 30 minute la cald. Dupa ce au crescut se ung cu oul amestecat cu putin lapte si zahar si ii punem la copt 30 minute la 180 grade.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Colacei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

lacrimioara 1

27.01.2011, 12:12

nadina da mumosi

lacrimioara 1

27.01.2011, 12:13

multumesc fetelor

elena1988 1

08.02.2011, 13:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine Indiana "Poori"