Paine Ciabatta

de Doralinda in Piine, 26 Ian 2013 | 7690 vizualizari

 

Din cate stiu, e o paine italiana, alba si pufoasa! Se prepara in forme mici, dar eu nu am avut rabdare si am facut un format normal.

 

INGREDIENTE

  • 225 ml apa calduta
  • 2,5 linguri ulei masline
  • 380 gr faina ptr ciabatta (sau faina alba)
  • 1,5 lingurita drojdie uscata
  • 1,5 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Ciabatta:

Punem in masina de paine intai lichidele, apoi sarea, faina si la urma drojdia si punem la programul ptr framantare si dospire ( ptr cine are moulinex e programul 13), dureaza in jur de o ora si jumatate. Cand e gata, scoatem coca si mai framantam putin apoi facem formele dorite . Cuptorul il preincalzim la 170C avand un vas cu apa pe raftul de jos, ajuta painea sa se umfle frumos. Cu un cutit, crestati putin la suprafata si puteti presara faina sau un galbenus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Ciabatta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (29)

Doralinda 1

27.01.2013, 20:16

Multumesc ruxy! A vazut ca ai si tu o reteta de ciabatta si arata tare bine si painea ta! Eu prefer painea neagra, dar fetitele nu mananca!

ANNA_46 1

29.01.2013, 20:14

Tare buna ciabatta

Doralinda 1

29.01.2013, 21:07

Anna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta