Paine cu rozmarin

de Bunica in Piine, 4 Iul 2018 | 1922 vizualizari

 

Painea cu rozmarin o paine gustoasa, aromata si pufoasa. Rozmarinul 100% natural de la Delik`at.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lingura rozmarin de la Delik`at
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 lnguri ulei de masline
  • 1 lingura susan
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rozmarin:

Amesteca sarea, drojdia cu apa si lasa circa 10 minute.

Ia un vas larg pentru framantat.

Pune faina in vas, fa o gropita in mijlocul fainii, amesteca cu drojdia, uleiul, zaharul si framanta pana nu se mai lipeste de maini.

Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa la dospit pentru o ora.

Ia din aluatul dospit o bucata, intinde o foaie taie in patrate, presara rozmarinul si rasuceste fiecare patrat in parte.

Se asaza rulourile in tava tapetata cu hartie de copt si lasa la dospit pentru 30 minute.
Unge aluatul cu ou, presara susan si da tava la cuptorul incins la 170 grade C. Lasa in cuptor pana se rumeneste aluatul.

Cand painea este coapta, se scoate din cuptor si din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de ovaz