Paine de secara in automatul de paine

de danakarin in Piine, 18 Ian 2013 | 1872 vizualizari

 

Anul trecut de ziua mea am primit masina de paine, firma Unold, de care sunt foarte incantata! O folosesc in diferite ocazii, dar cel mai des prepar paine, o programez peste noapte si imi place sa ma trezesc dimineata in mirosul de paine poraspata. Si de cand am o carte de retete special pentru masina, nu am dat gres cu nici una din retetele astea. Pentru cei ce se descurca in germana, o recomand fara rezerve. Mrrjam Beile, Brotbacklust, editira Ulmer.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa calduta
  • 15 g de ulei ( o lingura si 1/2)
  • 75 g de maia ( Sauerteig)
  • 250 g faina de grau
  • 200 g faina de secara
  • 10 g de sare
  • 10 g de zahar
  • o lingurita si 1/2 de drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara in automatul de paine:

Am turnat prima data apa calduta, apoi toate celelalte ingrediente,5n cuva masinii, cele uscate la urma caci drojdia uscata nu trebuie sa intre in contact direct cu apa, altfel painea nu creste asa. Maiaua se gaseste aici gata de cumparat, dar daca vreti o puteti face acasa singuri dupa indicatiile Codrutei in blogul ei:" Apa, faina, sare". Timpul de pregatire ales pe display a fost de 3 ore si 20 de min. Eu am programat masina peste noapte, si dupa ce a fost gata am lasat-o in cuva pana la semnalul sonor. Daca nu aveti automat, din ingredientele insirate puteti framanta un aluat. Gustul este excelent!


La painea inchisa la culoare, nemtii spun " Dunkelbrot" este necesara adaugarea de maia, asa numitul Sauerteig, pentru ca faina de secara este mai grea, nu creste asa bine.

 

TIPS-URI

1

Introduceti ingredientele strict in ordinea insiruita

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara in automatul de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

danakarin 1

18.01.2013, 21:52

Ma bucur ca va place painica mea! Multzumesc, tuturor! :

ancamc 1

19.01.2013, 19:21

Arata suuuper si o caut de mult timp.
Din pacate nu stiu cum sa fac maiaua si nici unde sa caut, ma poti ajuta? Multumesc

Cris2711 1

19.01.2013, 19:24

bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de secara cu fulgi de porumb