Paine de secara in automatul de paine

de danakarin in Piine, 18 Ian 2013 | 2116 vizualizari

 

Anul trecut de ziua mea am primit masina de paine, firma Unold, de care sunt foarte incantata! O folosesc in diferite ocazii, dar cel mai des prepar paine, o programez peste noapte si imi place sa ma trezesc dimineata in mirosul de paine poraspata. Si de cand am o carte de retete special pentru masina, nu am dat gres cu nici una din retetele astea. Pentru cei ce se descurca in germana, o recomand fara rezerve. Mrrjam Beile, Brotbacklust, editira Ulmer.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa calduta
  • 15 g de ulei ( o lingura si 1/2)
  • 75 g de maia ( Sauerteig)
  • 250 g faina de grau
  • 200 g faina de secara
  • 10 g de sare
  • 10 g de zahar
  • o lingurita si 1/2 de drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara in automatul de paine:

Am turnat prima data apa calduta, apoi toate celelalte ingrediente,5n cuva masinii, cele uscate la urma caci drojdia uscata nu trebuie sa intre in contact direct cu apa, altfel painea nu creste asa. Maiaua se gaseste aici gata de cumparat, dar daca vreti o puteti face acasa singuri dupa indicatiile Codrutei in blogul ei:" Apa, faina, sare". Timpul de pregatire ales pe display a fost de 3 ore si 20 de min. Eu am programat masina peste noapte, si dupa ce a fost gata am lasat-o in cuva pana la semnalul sonor. Daca nu aveti automat, din ingredientele insirate puteti framanta un aluat. Gustul este excelent!


La painea inchisa la culoare, nemtii spun " Dunkelbrot" este necesara adaugarea de maia, asa numitul Sauerteig, pentru ca faina de secara este mai grea, nu creste asa bine.

 

TIPS-URI

1

Introduceti ingredientele strict in ordinea insiruita

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara in automatul de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

danakarin 1

18.01.2013, 21:52

Ma bucur ca va place painica mea! Multzumesc, tuturor! :

ancamc 1

19.01.2013, 19:21

Arata suuuper si o caut de mult timp.
Din pacate nu stiu cum sa fac maiaua si nici unde sa caut, ma poti ajuta? Multumesc

Cris2711 1

19.01.2013, 19:24

bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Paine de secara