Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)

de _Alina_ in Piine, 20 Mar 2015 | 1592 vizualizari

 

Faina fara gluten este recomandata persoanelor care sufera de celiachie, insa poate fi consumata si de catre noi ceilalti, si mai ales de catre persoanele care doresc o schimbare a stilului de viata.
Se distinge de faina obisnuita, cu gluten prin gradul de hidratare, care este ceva mai ridicat.
Va spun la modul cel mai sincer nu credeam ca o paine neagra, fara gluten, poate fi atat de pufoasa. No si ca sa nu ziceti ca o laud, va las pe voi sa incercati si apoi sa-mi povestiti. ;)

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina pentru paine taraneasca (Schar)
  • 350 ml apa calduta
  • 5 g drojdie fara gluten (Dr Schar)
  • 100 g meiz de nuca
  • 1/4 lgt seminte chimen
  • 1/4 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare grunjoasa
  • In plus
  • 1 lg faina pentru paine taraneasca extra pentru modelat
  • 1 lg ulei de masline pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten):

1.Pune miezul de nuca intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 5-6 minute, sau il poti coace intr-o tigaie neaderenta pe aragaz.


2. Intr-un vas pune drojdia impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calda.


3. In alt vas pui faina, si faci o adancitura in mijlocul acesteia, unde vei turna drojdia dizolvata. Amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat omogen. Adaugi semintele de chimen, sarea si miezul de nuci copt, si amesteci pana la inglobarea lor.


4. Acoperi aluatul cu o lingura de faina, framanti usor si il muti intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Il crestezi si il acoperi cu un vas, iar vasul cu un prosop si il lasi sa dospeasca 30 de minute.


5. Dai vasul si prosopul deoparte si introduci tava in cuptor 40 de minute la 200 grade Celsius, in ultimele 5 minute vei scoate painea, o vei unge cu ulei si vei introduce inapoi in cuptor crescand temperatura la 250 grade Cesius. Recomand ca atunci cand introduci tava cu paine in cuptor, totodata sa pui (in partea inferioara a cuptorului) un vas cu apa rece ca painea sa-si pastreze hidratarea, in ultimele 15 minute scoti vasul cu apa din cuptor. Dupa ce scoti painea din cuptor o acoperi cu un vas si o lasi sa se raceasca.



S-aveti pofta!


Recomad sa o alaturati unei felii zdravene de branza, sau chiar unei lingurite de dulceata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

20.03.2015, 20:05

Ce bine arata!

dantes 1

21.03.2015, 07:59

Buna!

_Alina_ 1

21.03.2015, 09:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca greceasca