Paine cu unt, lapte si seminte

de Ancutsa in Piine, 7 Mai 2020 | 1603 vizualizari

 

Zilele trecute am pregătit o pâine cu unt și lapte. În vreme ce presăram semințele, mi-a venit ideea să alternez semințele de mac cu cele de floarea soarelui. Și cât de bine mirosea în casă de la untul acela!
„Aluaturi de casă”

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscată,
  • 370 g făină,
  • 150 ml apă caldă,
  • 100 ml lapte (la temperatura camerei),
  • 2 linguri ulei,
  • 45 g unt,
  • 1,5 linguriță sare,
  • În plus:
  • Făină pentru blatul de lucru (aprox 30 g),
  • 1 ou mic,
  • Semințe de floarea soarelui, după gust,
  • Semințe de mac, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu unt, lapte si seminte:

 

Într-un bol sau în bolul de la mixer se adaugă făina, apoi într-o parte drojdia, într-o parte sarea, având grijă să nu se atingă, se toarnă laptele și apa, având grijă ca lichidele să fie calde, nu reci, nici fierbinți. Se adaugă și două linguri de ulei și se începe frământarea. Când coca prinde formă, se adaugă untul. Se frământă până se obține un aluat lucios. Se lasă la dospit până își dublează volumul, într-o oră.

Se presară puțină făină pe masă, se răstoarnă aluatul și se împarte în două bucăți. Se întinde fiecare bucată cu mâinile, într-o fâșie lungă și se rulează. Apoi se răsucesc cele două rulouri.

Se transferă pâinea, cu grijă, într-o tavă cu foaie de copt umezită și stoarsă, apoi se lasă la crescut așa, în tavă, aprox 30 de minute, la loc cald.

Se unge pâinea cu oul bătut în prealabil, se presară semințe de floarea soarelui și semințe de mac.

Se dă la cuptor, la foc mic, 10 minute, apoi la foc mediu încă 25-30 de minute. Se adaugă de la început în cuptor, pe raftul de jos încă o tavă cu 150 ml apă, iar după ce se evaporă apa, se îndepărtează tava.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/paine-cu-unt-lapte-si-seminte.html

TIPS-URI

1

Tips: Când se scoate pâinea din cuptor, se stropește cu puțină apă, se acoperă cu un prosop de bucătărie și abia după ce se răcește, se scoate din tavă și se feliază.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu unt, lapte si seminte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine rapida (fara framantare)