Paine cu tarate de grau

de Sidy in Piine, 30 Noi 2012 | 6297 vizualizari

 

Ne-am obisnuit cu painea alba, pufoasa, proaspata. Dar cat de mult dauneaza sanatatii!
Nutritionistii sustin superioritatea painii cu tarate fata de cea alba, ultima continand de trei ori mai putine vitamine, iar magneziu, calciu si fosfor de cinci ori mai putin decat cea de tarate. in plus, aportul caloric al taratelor e scazut, adica nu ingrasa.
Si cum nevoia il obliga pe om la multe restrictii.... am facut paine cu tarate, din mai multe motive...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g faina alba(4 masuri)
  • 140 g (1 masura) tarate
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 lingurite zahar
  • oregano
  • seminte de in
  • masurile sunt cele din dotarea masinii
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu tarate de grau:

Punem in masina de paine toate ingredientele in ordinea in care le-am scris , mai putin semintele si oregano.


Programam masina pe programul FRENCH si o lasam sa-si faca programul .


In momentul cand se aud semnalele acustice, adaugam semintele de in si oregano si lasam masina sa-si faca programul mai departe .


Nu peste mult timp, veti simti minunata mireasma a painii proaspat coapte....


Oare este cineva care poate rezista miresmei de paine calda, proaspat scoasa din cuptor ?


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu tarate de grau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lau 1

30.11.2012, 16:53

gustoasa

MIUTA 1

30.11.2012, 17:46

Super idee!!!!Imi placeeeee

iri_iri 1

30.11.2012, 19:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala cu seminte si tarate