Paine impletita de casa

de Ancutsa in Piine, 19 Iul 2016 | 1139 vizualizari

 

Ma fascineaza prepararea painii de cand eram mica, atunci stateam pe langa mama sa vad cum o face si mirosul painii umplea toata casa. Aceasta e prima reteta pe care am incercat-o acum cativa ani, cu ajutorul mamei, iar treptat am facut tot felul de experimente.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 50 g drojdie,
  • 300 ml apa calda,
  • 1 lingurita sare,
  • Seminte de dovleac si susan
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita de casa:

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata si apa calda treptat. Se adauga sarea si se amesteca acestea 3 pana se dizolva drojdia.


Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.


Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.


Acum se imparte aluatul in 2 aluaturi mai mici.


Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat si il impartim din nou in doua. Intindem cu sucitorul foaile de aluat, dar nu prea mult, ci atat cat sa fie usor de manevrat, pentru ca le vom impleti.


Pregatim astfel si celalalt aluat si punem in tavi painile, pe care le mai lasam la crescut inca 15 minute.


Apoi ungem cu ou painile, presaram seminte peste ele si le dam la cuptorul incins cam 45-50 de minute. Se da focul mic si nu ne ramane decat sa asteptam cuminti pana sunt gata, in timp ce painile ne imbie cu mirosul lor apetisant.


Pofta Buna!


Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:



http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/paine-de-casa.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

elucubratiiculinare 1

20.07.2016, 19:35

super painica de casa

Ancutsa 1

21.07.2016, 13:34

Va multumesc mult!

dantes 1

24.07.2016, 11:51

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita de casa