Lutica din ardei copti

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 17 Mar 2013 | 14440 vizualizari

 

Dragii mei, aceasta salata sau garnitura (se poate servi in ambele feluri) este nemaipomenit de facut vara insa, eu am avut tot ce-mi trebuie la congelator si m-am apucat de treaba, ca tare mi-era pofta... :)
Am gasit de-a lungul timpului multe retete pentru lutica, insa eu va arat reteta pe care o am de la bunicul meu

 

INGREDIENTE

  • 6 ardei capia copti si decojiti ( eu am avut la congelator);
  • 3 rosii mari oparite, fara coaja (eu am avut la congelator);
  • 1 ceapa mare;
  • 4 catei usturoi;
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • sare;
  • piper;
  • putin ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lutica din ardei copti:

Daca nu aveti la congelator legume, procedati in felul urmator.

Coaceti ardeii capia, ii puneti intr-un vas, presarati cu putina sare si ii acoperiti cu un capac si ii lasati vreo jumatate de ora.

Asa se vor decoji foarte usor. Puneti niste apa la fiert, crestati putin coaja de rosie, in X si bagati rosiile pentru 2-3 minute. Le decojiti si le taiati bucatele mici.

Tocati ceapa marunt, pisati usturoiul si tocati verdeata. Puneti uleiul la incins, adaugati ceapa si lasati pana se face sticloasa atentie sa nu se arda).

Adaugati rosiile rocate marunt, cu tot cu zeama, potriviti de sare si piper. Lasati 5-10 minute amestecand din cand in cand. Opriti focul.

Adaugati usturoiul si verdeata, amestecati.

Pe un platou asezati ardeii capia (decojiti si intregi), adaugati sosul si papati.

Se serveste calda, dar si rece.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Lutica din ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - tocanita de cartofi cu ardei copt