Tarta cu spanac si soia

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 20 Mar 2015 | 5027 vizualizari

 

E de post ca-i vineri.....si parca vad ca si acum se carcoteste....emoticon care rade....

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj
  • 180 g spanac (cantarit dupa ce l-am curatat )
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 100 g soia granule Inedit
  • 1 lingurita granule legume
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si soia:

Lasam sa se dezghete aluatul la temperatura camerei si pregatim umplutura.

Spanacul in curatam si il spalam de impuritati, il lasam sa se scurga de apa. Morcovul curatat il radem pe razatoarea mica si ceapa o taiem marunt. Intr-o cratita punem soia, o lingurita de granule legume si turnam apa fierbinte cat sa acopere de 2 degete soia. Ceapa, morcovul cu putin sare le calim intr-o cratita, adaugam spanacul rupt si lasam 5-10 min sa se inmoaie, apoi adaugam soia scursa de apa si lasam pe foc 20 min  la foc mic, sa scada zeama lasata de la spanac.

Asamblarea tartei: Am folosit o forma de tarta de silicon cu diametrul de 22 cm. Intindem foaia de aluat cu facaletul, nu foarte mult cat sa uniformizam locul unde a fost impaturit aluatul, apoi decupam cu o farfurie mai mare decat forma, un rotund. Ungem forma cu ulei de masline, asezam aluatul si pe peretii formei, turnam umplutura si apoi am format o spirata cu fasii din aluat. Am dat forma la cuptorul preincalzit, pana incepe sa creasca aluatul si devine rumen.

Am scos tarta din forma si pentru ca aveam pofta si chiar eram curioasa ce a iesit, am mancat asa fierbinte.

Am crezut ca am gresit si am pus carne fara sa stiu asa gust bun a avut.....

TIPS-URI

1

sub tava de tarta,in cuptor am pus o cratita cu apa sa nu se arda pe fund.

2

restul de aluat l-am transformat in saleuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si soia" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu spanac - de post