Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Este prima data cand prepar humus si chiar au fost incantati de rezultat toti ai casei.
Nautul uscat l-am pus de seara la hidratat in apa calduta.
A doua zi am aruncat apa neabsorbita , am adaugat alta apa curata si ¼ lingurita cu bicarbonat de sodiu si am pus nautul la fiert pana ce s-a putut sfarama cu usurinta intre degete sau cu furculita.
Scurgem apa fara a o arunca intrucat ne vom folosi de ea mai tarziu.
Urmeaza partea mai grea pentru ca vom indeparta coaja de la suprafata boabelor de naut ( asemenea celei de la boabele de fasole ). Putem renunta la aceasta etapa dar prin indepartarea cojii nautul va fi mai usor tolerat de stomac.
Punem intr-un robot boabele de naut fierte si curatate, ardeiul copt, zeama de lamaie, usturoiul pisat, uleiul de masline, pasta tahini, sare dupa gust.
Blendam totul pana cand obtinem o crema omogena. In cazul in care este nevoie adaugam din apa in care a fiert nautul .
Punem hummusul intr-un vas si decoram dupa preferinte cu ulei de masline extra virgin, boia, patrunjel tocat, 7 piperuri. Dam vasul la frigider pentru cca o ora si servim humusul cu lipii sau paine prajita.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult