Hummus

de alinutza1983 in Mancaruri de post, 8 Aug 2011 | 5174 vizualizari

 

Odata cu lipiile cu iaurt am facut si aceasta pasta de naut : hummus- atat de apreciata in bucatariile arabe ( si care m-a cucerit si pe mine cu multa vreme in urma : ) ).

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii naut
  • 1 lămâie
  • 2-3 linguri tahini
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare ,
  • piper ( alb )
  • PTR DECOR:
  • boia dulce,
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus:

Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta de hummus. Foarte usor va asigur. ;)


1. Nautul din conserva se clateste in apa calduta, apoi il mai punem la fiert cca 10 min ( in apa deja calda)!


nota : daca avem naut uscat procedam intocmai ca la fasole si il lasam la inmuiat cam 4-5 ore inainte de a-l pune la fiert!



2. Năutul fiert si scurs se pasează (în robot / blender), apoi se amesteca cu pasta de susan, zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt - chiar pasta!


3. Se adaugă, amestecând continuu, uleiul şi apă (din apa în care a fiert năutul) până obţinem o cremă fină, dar consistenta, apoi potrivim de sare si piper!


4. Se serveste alaturi de lipie proaspata, decaorat cu putin ulei de masline si boia dulce!


Aceasta reteta de hummus pe mine m-a cucerit, sper ca si pe voi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

11.08.2011, 11:57

Grozav...eu cumpar pasta de susan din magazinele orientale

divainbucatarie 1

16.08.2011, 10:29

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 10:18

interesant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 10:52

Piept de pui pe grătar, cu gem de corcodușe și cartofi copți

de Ancutsa 5

pe 13.09 la 18:38

Paleuri

pe 13.09 la 14:03

RETETA RECOMANDATA
Lipii cu falafel si salsa de rosii