Desert trandafiri cu miere si scortisoara

de oanapl in Mancaruri de post, 23 Mar 2017 | 2137 vizualizari

 

retete de post economice
Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-ale Laurei Adamache.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 ml vin alb/rosu de buna calitate
  • 50 gr ulei
  • 100 ml apa
  • un varf sare
  • ulei pentru prajit
  • miere si scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert trandafiri cu miere si scortisoara:

Pui faina intr-un bol, iar in centrul ei, adaugi uleiul si vinul amestecate si incalzite inainte, pentru 2 minute la foc mic, si la sfarsit, adaugi apa. Framanti pana obtii un aluat elastic. Acoperi aluatul cu un servet si il lasi pe masa sa se odihneasca 30 de minute. Intinzi aluatul intr-o foaie subtire pe planul de lucru, usor pudrat cu faina.


Tai cu o roata zimtata, sau cu un cutit, fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm. Iei o fasie si ii prinzi partile laterale la o distanta de 2-3 cm. O rulezi in forma de spirala prinzand partea rulata cu cea peste care o rulezi. Le lasi pe masa din bucatarie sa se usuce pentru cca 2-3 ore. Le prajesti in baie de ulei incins, pe o parte si pe alta, pentru 2 minute pe fiecare parte. Le pui la scurs pe hartie absorbanta.



Dupa ce trandafirii s-au racit un pic, ii dai prin miere topita si apoi ii pudrezi cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trandafiri cu miere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

24.03.2017, 20:12

Vreau si eu sa gust! Sunt si tare frumosi!

oanapl 1

25.03.2017, 17:16

Multumesc de aprecieri!

kytz 1

26.03.2017, 22:39

Frumoși și gustoși!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Paste cu usturoi , ciuperci si spanac