Fasole batuta

de Panacris in Mancaruri de post, 29 Ian 2012 | 1557 vizualizari

 

Daca tot e ger afara si consumam multe calorii, trebuie sa ne incarcam "bateriile" !!!

 

INGREDIENTE

  • fasole boabe 1000 g.
  • morcovi 2 bucati
  • patrunjel radacina  1 bucata
  • telina mica 1 bucata
  • ceapa galbena 1 bucata
  • sare iodata
  • ulei de masline 200 ml
  • usturoi 1 capatana
  • boia de ardei dulce 2 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se alege si se pune in apa rece peste noapte. A doua zi se strecoara si se pune la fiert cu legumele curatate. Se fierbe cca. o ora, apoi se strecoara de zeama. Se dau prin mixer sau masina de tocat carne toate ingredientele. Usturoiul curatat si presat se adauga la compozitia de fasole.Se amesteca energic toate ingredientele subtiindu-se cu uleiul de masline.Intre timp ceapa se curata, se taie fideluta si se pune la prajit in ulei, la foc mic, fara a se rumeni, dupa ce s-a facut translucida ceapa se opreste focul si se adauga boiaua de ardei dulce, se amesteca pana cand se inglobeaza toata boiaua. Fasolea batuta se aseaza in diverse forme, se orneaza cu ceapa prajita cu boia Se serveste cand s-a racit, de regula cu muraturi sau varza murata tocata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

30.01.2012, 10:03

si cu ceapa deasupra buna

MotanLaOale 1

30.01.2012, 15:41

buna buna

MotanLaOale 1

28.10.2012, 17:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta