Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte

de Adele in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2021 | 1576 vizualizari

 

Din acelasi aluat se pot face mai multe combinatii ,deci pe langa o tarta sarata cu spanac am pregatit niste rulori mixte  :D.

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 gr faina "00" (aproximativ)
  • 100 gr unt.
  • 50 gr untura.
  • 2 oua.
  • 5 gr sare.
  • 100 gr parmezan ras,
  • Umplutura:
  • 500 gr spanac.
  • 2 linguri cu ulei de masline,
  • sare,piper.
  • 1 catel de usturoi,
  • 4 crenvusti mici,
  • 1 ou pentru uns.
  • 150 gr ricotta.
  • 50 gr parmezan ras.
  • Crenvusti.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte:

Se incepe cu spanacul, se pune pe foc cu uleiul de masline si usturoiul, se lasa 10 minte la foc mic, se potriveste de sare si se lasa la racit.

Dupa care se pregateste aluatul,intr-un bol se pune untul rece taiat bucati si untura, se adauga si ouale si se amesteca ,treptat se incorporeaza faina si parmezanul ras se pune si sarea ,se framanta totul bine pana cand se obtine un aluat compact si elastic, se da la frigider 20 minute.

Se pregateste umplutura in mod simplu intr-un robot se pune spanacul ,se mizeaza ,se adauga ricotta ,parmezanul ras si se amesteca bine ,piper dupa gust,se lasa la rece 20 minute .

Aluatul se imparte in trei ,dintr-o parte intindem o foaie rotunda si se aseza intr-o tava ,deja tapetata,se adauga jumatate din compozitia de spanac si deasupra se taie fasii de aluat,se ungecu ou si se daa cuptorul preincalzit la 180 ° pentru 25 -35 minute, pana se rumeneste ,se lasa la racit.

Cu aluatul ramas se formeaza rulouri mici ,se intinde pe rand cate  o fasie mica de aluat se uple cu spanac si se  ruleaza ,se taie bucati de 2 cm ,se alterneaza si cu crenvusti, se  aseza in tava ,se ung cu ou, se dau la cuptor la 180 ° pentru 25-35 minute ,pana se rumenesc bine. Se servesc calde daca nu aveti rabdare pana . Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu fistic si ciocolată albă

ieri la 21:18

Pui crocant la cuptor

ieri la 21:07

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ricotta si spanac