Macaroane cu branza Cheddar si rosii

de Satisfyyourcravings in Paste, 7 Dec 2015 | 5409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 22 grame de unt
  • 1 1/2 linguri faina
  • 5 catei de usturoi
  • 3 frunze de dafin
  • 500 ml lapte bio degresat
  • nucsoara
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • 300 grame macaroane
  • 1 rosie mare, coapta
  • 75 grame branza Cheddar proaspat rasa
  • 50 grame parmezan, proaspat ras
  • cateva crengute de cimbru proaspat
  • cateva felii de paine
  • sare/piper/ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu branza Cheddar si rosii:

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina si se amesteca frecvent pana devine o pasta. Se adauga usturoiul taiat felii si se lasa pana cand usturoiul incepe sa se caramelizeze. Se adauga apoi laptele, putin cate putin, amestecand cu un tel pana devine un sos omogen. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu spre mic si se lasa la fiert pana se ingroasa.

Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. 

Se taie rosia cuburi mari si se presara cu sare si piper. 

Se scurg pastele de apa, pastrand o cana din apa in care au fiert si se adauga peste sosul obtinut anterior. Se amesteca, se adauga parmezanul, branza Cheddar, rosiile, cateva frunze de cimbru, nucsoara si sosul Worcestershire. 

Se ia tigaia de pe foc, se adauga din apa in care au fiert pastele, astfel incat sosul sa fie apos. 

Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor si se gateste la 220 de grade Celsius timp de 30 de minute sau pana devine aurie. 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se maruntesc feliile de paine nu foarte fin. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se prajeste pesmetul obtinut, impreuna cu cateva frunze de cimbru, pana devine crocant. Se transfera intr-un bol. 

Se servesc macaroanele cu pesmentul crocant deasupra si o salata proaspata.

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte tipuri de branza

2

Se poate pastra la congelator, chiar si dupa gatire, timp de 3 luni

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu branza Cheddar si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gicuta 1

08.12.2015, 09:46

RuxyRux 1

08.12.2015, 22:47

Ti-am mai spus ca retetele tale sunt de poveste?

Satisfyyourcravings 1

09.12.2015, 21:21

Multumesc bucatarasi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu busuioc si pastrama