Macarons

de Anamaria Cook in Prajituri, 11 Sep 2013 | 4900 vizualizari

 

Reteta marca Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 180 g zahar pudra
  • 20 g zahar tos
  • 100 g migdale macinate
  • 90 g albusuri (~ 3 albusuri )
  • pentru ornat 150 g frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macarons:

Mixati albusurile pana ce incep sa devina pufoase apoi adaugati zaharul tos treptat. Cand acestea devin lucioase si ferme adaugati faina de migdale amestecata cu zaharul pudra (cernute de 2-3 ori) si amestecati usor de jos in sus pana ce obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si formati cercuri mici cu diametrul 3-4 cm.


Puneti tava deoparte pentru o ora, ca sa va dati seama daca sunt gata de copt atingeti usor si daca nu se lipesc de deget atunci sunt gata. Coaceti in cuptorul incins la 150C pentru 10-15 minute.


Lasati sa se racoreasca in tava pentru cateva minute apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Mixati frisca, apoi eu am impartit-o in 3 si am colorat cele trei parti in galben, rosu si verde. Folositi frisca pentru a lipii macarons-ii doi cate doi.


POFTA BUNA!!!

 

TIPS-URI

1

1. Albusurile sa fie mai "vechi" de 3 zile

2

2. Ouale sa fie la temperatura camerei

3

3. Zaharul pudra trebuie sa contina amidon si sa fie foarte fin macinat. De aceea cel din comert este mai potrivit decat cel facut in casa.

4

4. Zaharul pudra si faina de migdale trebuiesc cernute de 2-3 ori inainte de a le incorpora in albusuri.

5

5. De obicei macarons sunt viu volorati insa eu am ales sa ii fac albi si am colorat doar crema de frisca.

6

6. Lasati macaroons-ii sa se "odihneasca" cel putin o ora sau pana ce se intaresc la suprafata si devin luciosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 22:41

super

Giana 1

14.05.2014, 11:10

Inca nu le-am incercat, dar sunt pe lista de experimente

DeliciidelaM 1

09.04.2016, 09:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Macarons