Macrou cu turte picante de mămăligă şi sos

de madi_marin in Peste, 2 Ian 2014 | 8731 vizualizari

 

Bine v-am regasit! Sper că sănătoşi, frumoşi şi dispuşi să mâncaţi mai uşor după atâtea ospăţuri. V-am pregătit o reţetă simplă, care sper să vă placă!

 

INGREDIENTE

  • 2 macrouri
  • ulei
  • sare
  • piper cu lămâie
  • boia iute
  • mălai
  • smântână slabă
  • mărar proaspăt
  • usturo
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu turte picante de mămăligă şi sos:

Macroul se curăţă şi se taie rondele.

Se unge cu un pic de ulei, se presară cu un praf de sare şi amestec de piper cu lămâie (Kamis) şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor să se rumenească.

Între timp se prepară sosul ( se amestecă smântâna cu usturoi după gust, sare, piper şi mărar proaspăt tocat) şi turtele de mămăligă. Se pregăteşte o mămăligă potrivit de tare care se dă la răcit. Când e călduţă, se modelează turte care se ung cu un stop de ulei si se condimentează cu un praf de boia, piper şi un pic de sare. Se prăjesc pe ambele părţi sau se frig pe grătar.

Macroul se serveşte cu turtele şi sosul de usturoi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu turte picante de mămăligă şi sos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cod Bacalhau la cuptor