Madlene

de Anamaria7 in Prajituri, 21 Sep 2011 | 4294 vizualizari

 

Avem si noi (eu cand vorbesc la plural inseamna "eu cu mama (ca-n bancu' ala ;)))) ) ) o forma mai ciudatica de madlene. Am vrut sa fac de muuult timp, dar nu s-a ivit ocazia, asa ca le-am incercat intr-o zi fara ocazie speciala :) sunt atat de parfumaate, intre biscuite si chec :X Am folosit reteta Juliei Child.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari
  • 2/3c zahar
  • 1c faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 120gr unt
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 2 lg suc de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Incalzim cuptorul la 190C si tapetam formele cu unt si faina.

Untul se fierbe pana cand incepe sa se "rumeneasca", cca 10-15min, pe foc mic, apoi se lasa la racit.

Batem ouale bine cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul, apoi inglobam zaharul in fir subtire si continuu. Apoi punem esenta, untul (la fel, in fir subtire) si sucul de lamaie. Coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt le incorporam amestecand cu lingura.

Turnam din compozitie in forme, dar le umplem doar pe jumatate.

Tinem forma in cuptor pana cand se rumenesc si marginile se bronzeaza bine :)

TIPS-URI

1

Reteta originala nu avea praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

22.09.2011, 20:12

tare bine mai arata

Anamaria7 1

26.09.2011, 15:55

multumeesc, dragele mele promit ca o sa imi cumpar o forma ca lumea de madlene acum am si alta reteta cu drojdie care trebuie incercata va pup!

Lau 1

04.10.2011, 22:39

bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madlene cu ciocolata si apa de flori de portocal