Poloneza

de Rocsi in Prajituri, 1 Iul 2012 | 4869 vizualizari

 

Zilele din urma vorbeam cu mama despre prajiturile ce ni le pregatea in copilarie.Cat de multe facea, ce bune erau ca imi amintesc mereu de ele.Simple, cu creme, mai sofisticate dar delicioase.Si asa ne-am amintit si de aceasta prajitura pe care eu o savurez mereu cu placere.Am cautat in caietelul cu reteta sa vad daca mai am reteta si m-am apucat de treaba.Parca nu mai servisem o prajitura de luni de zile asa o mancam. Se vede ca e o prajitura din copilarie pentru ca ne place mult de tot!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 1 galbenus
  • 70 gr zahar
  • 100 gr smantana
  • 1 praf de copt
  • 270 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 borcan gem de prune
  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 albusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poloneza:

Untul il mixam spuma impreuna cu zaharul si galbenusul de ou. Incorporam smantana, iar apoi praful de copt. Adaugam coaja rasa de lamaie, iar la final punem faina. Framantam cu mana pana obtinem un aluat nelipicios, cam ca o plastelina.


Intr-o tava dreptunghiulara punem hartie de copt. Aluatul il punem in tava si cu degetele il intindem pe intraga suprafata a tavii. Dam foaia de aluat in cuptorul incins pentru 8 minute


Albusurile le mixam pana se intaresc. Nuca o amestecam cu zaharul pudra. Dupa ce am copt 8 minute foaia, o scoatem din cuptor, o ungem cu gem si presaram nuca peste tot. Deasupra punem albusurile si le uniformizam. Bagam iar tava in cuptor . Lasam pana albusurile devin aurii, iar foaia este coapta.


Tragem putin de hartia de copt intr-o parte ca sa verificam daca blatul este bine facut. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Acum poate fi taiata si sa o servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Poloneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Rocsi 1

02.07.2012, 11:20

Sa stii ca uitam Dia, desi sunt foarte bune si ar fi bine sa le pregatim mai des

Rocsi 1

02.07.2012, 11:20

Multumesc Gurita

Rocsi 1

02.07.2012, 11:21

Poliana

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

RETETA RECOMANDATA
Coca razuita