Poloneza

de Rocsi in Prajituri, 1 Iul 2012 | 3636 vizualizari

 

Zilele din urma vorbeam cu mama despre prajiturile ce ni le pregatea in copilarie.Cat de multe facea, ce bune erau ca imi amintesc mereu de ele.Simple, cu creme, mai sofisticate dar delicioase.Si asa ne-am amintit si de aceasta prajitura pe care eu o savurez mereu cu placere.Am cautat in caietelul cu reteta sa vad daca mai am reteta si m-am apucat de treaba.Parca nu mai servisem o prajitura de luni de zile asa o mancam. Se vede ca e o prajitura din copilarie pentru ca ne place mult de tot!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 1 galbenus
  • 70 gr zahar
  • 100 gr smantana
  • 1 praf de copt
  • 270 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 borcan gem de prune
  • 2 linguri zahar pudra
  • 4 albusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poloneza:

Untul il mixam spuma impreuna cu zaharul si galbenusul de ou. Incorporam smantana, iar apoi praful de copt. Adaugam coaja rasa de lamaie, iar la final punem faina. Framantam cu mana pana obtinem un aluat nelipicios, cam ca o plastelina.

Intr-o tava dreptunghiulara punem hartie de copt. Aluatul il punem in tava si cu degetele il intindem pe intraga suprafata a tavii. Dam foaia de aluat in cuptorul incins pentru 8 minute

Albusurile le mixam pana se intaresc. Nuca o amestecam cu zaharul pudra. Dupa ce am copt 8 minute foaia, o scoatem din cuptor, o ungem cu gem si presaram nuca peste tot. Deasupra punem albusurile si le uniformizam. Bagam iar tava in cuptor . Lasam pana albusurile devin aurii, iar foaia este coapta.

Tragem putin de hartia de copt intr-o parte ca sa verificam daca blatul este bine facut. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Acum poate fi taiata si sa o servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poloneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Poloneza-0
Poloneza-1
Poloneza-2

COMENTARII (34)

Rocsi

Rocsi 1

02.07.2012, 11:20

Sa stii ca uitam Dia, desi sunt foarte bune si ar fi bine sa le pregatim mai des

Rocsi

Rocsi 1

02.07.2012, 11:20

Multumesc Gurita

Rocsi

Rocsi 1

02.07.2012, 11:21

Poliana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!