Rulada cu crema de lamaie

de leoflori in Prajituri, 6 Sep 2009 | 18406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 gr.zahar
  • 100 gr.faina
  • 25 gr. amidon ( 2 1/2 linguri cu vf.)
  • 1 pliculet zahar vanilat + 1 lgta esenta lamaie
  • CREMA :
  • 1 plic de Crema de lamaie pt. torturi Dr.Oetker
  • 250 ml. lapte
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie:

Am batut galbenusurile cu 4 lg.apa rece + zaharul+zaharul vanilat.Apoi am batut albusurile spuma cu un praf de sare. 1/3 din cantitate de albusuri am adaugat-o peste galbenusuri.


Am adaugat si faina amestecata cu amidon si am mixat. Am pus si restul de albus si am omogenizat. Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins, timp de cca 15 minute, la foc potrivit. Probam in mijloc cu scobitoarea, sa iasa curata. Am rasturnat pe un prosop curat, pudrat cu zahar praf si am rulat strans .


Crema se face la rece conform instructiunilor de pe plic.


Se desface blatul, se intinde crema, se ruleaza iar si se da la rece cca 3 ore. Se orneaza dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

elena1988 1

06.03.2011, 08:22

Bya Ralu 1

02.07.2013, 21:56

Constelatialeu 1

03.08.2013, 08:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie