Parfum din insule

de yafa in Prajituri, 27 Iul 2010 | 4067 vizualizari

 

O prajiturica aromata si pufoasa

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 65ml de ulei
  • 7linguri de zahar
  • 100ml de apa
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 200g de ananas( eu am folosit rondele scurse din compot)
  • 4 linguri de zahar
  • 1 esenta de rom
  • 70g de maizena
  • 3 linguri de nuca de cocos
  • 180g de faina
  • 1 praf de copt
  • 4 albusuri
  • 1lingura de zahar tos
  • 5 linguri de zahar pudra  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfum din insule:

Batem ouale spuma cu praful de sare si cele 7 linguri de zahar, adaugam interiorul pastaii de vanilie ( ras cu ajutorul unui cutit) , esenta de rom si treptat uleiul si apa.


Amestecam maizena cu faina, nuca de cocos si praful de copt. Incorporam in spuma de la oua. Atentie la amestec, face un pic cocoloase, amestecati bine .


Varsam totul intr-o tava tapetata cu hartie si coacem la 180°C , incercam cu scobitorea.


Taiam ananasul in bucatele foarte mici, adaugam cele 4 linguri de zahar si punem la foc potrivit pana devine confiat, prins ca intr-un sirop scurt. Lasam sa se racoreasca putin si asezam peste prajitura coapta.


Batem albusele cu un praf de sare si o lingura de zahar tos, cand formeaza spuma alba adaugam zaharul pudra si lasam pana devine o masa lucioasa asemanatoare a celei de bezele. Asezem peste ananas si dam la cuptor pentru 15-20 de minute la 150°C, cat sa prinda putina culoare.


Retragem prajitura din cuptor si o asezam sa se racoreasca pe un grilaj. Taiam dupa ce s-a racit si servim. Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfum din insule" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Sidy 1

06.09.2010, 19:28

Waw ce buna trebuie sa fie Dar in loc de maizena se poate pune amidon alimentar de porumb ?

adry88 1

08.05.2011, 16:13

Cris2711 1

05.11.2011, 00:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie