Parfum din insule

de yafa in Prajituri, 27 Iul 2010 | 3614 vizualizari

 

O prajiturica aromata si pufoasa

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 65ml de ulei
  • 7linguri de zahar
  • 100ml de apa
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 200g de ananas( eu am folosit rondele scurse din compot)
  • 4 linguri de zahar
  • 1 esenta de rom
  • 70g de maizena
  • 3 linguri de nuca de cocos
  • 180g de faina
  • 1 praf de copt
  • 4 albusuri
  • 1lingura de zahar tos
  • 5 linguri de zahar pudra  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfum din insule:

Batem ouale spuma cu praful de sare si cele 7 linguri de zahar, adaugam interiorul pastaii de vanilie ( ras cu ajutorul unui cutit) , esenta de rom si treptat uleiul si apa.

Amestecam maizena cu faina, nuca de cocos si praful de copt. Incorporam in spuma de la oua. Atentie la amestec, face un pic cocoloase, amestecati bine .

Varsam totul intr-o tava tapetata cu hartie si coacem la 180°C , incercam cu scobitorea.

Taiam ananasul in bucatele foarte mici, adaugam cele 4 linguri de zahar si punem la foc potrivit pana devine confiat, prins ca intr-un sirop scurt. Lasam sa se racoreasca putin si asezam peste prajitura coapta.

Batem albusele cu un praf de sare si o lingura de zahar tos, cand formeaza spuma alba adaugam zaharul pudra si lasam pana devine o masa lucioasa asemanatoare a celei de bezele. Asezem peste ananas si dam la cuptor pentru 15-20 de minute la 150°C, cat sa prinda putina culoare.

Retragem prajitura din cuptor si o asezam sa se racoreasca pe un grilaj. Taiam dupa ce s-a racit si servim. Pofta buna!

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfum din insule" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Sidy

Sidy 1

06.09.2010, 19:28

Waw ce buna trebuie sa fie Dar in loc de maizena se poate pune amidon alimentar de porumb ?

adry88

adry88 1

08.05.2011, 16:13

Cris2711

Cris2711 1

05.11.2011, 00:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53