Capuccino cupcakes

de Criss in Prajituri, 13 Feb 2013 | 2634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Cupcakes:
  • -4 oua
  • -8 linguri zahar
  • -6 linguri ulei
  • -100 ml lapte
  • -2 plicuri cappuccino classic
  • -1 praf de copt
  • -10 linguri faina
  • Frosting:
  • -250 g mascarpone
  • -200 ml frisca
  • -2 linguri zahar pudra
  • -2 plicuri cappuccino classic
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capuccino cupcakes:

Separam ouale si albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile le batem cu zahar, vanilie, ulei, lapte apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, cappuccino si in final inglobam albusurile amestecand cu lingura de sus in jos. In tava de briose punem cosulete de hartie si in fiecare cosulet cam o lingura si jumatate din compozitie, nu mai mult pentru ca ele cresc la copt si daca se fac prea mari arata urat.

Le coacem aproximativ 25 minute, apoi le lasam sa se raceasca, le intepam din loc in loc cu o scobitoare si le insiropam cu sirop din apa, zahar, esenta de rom. Aceasta operatiune nu este absolut necesara, pentru ca prajiturelele ies moi si pufoase, insa mie imi place textura usor umeda, de aceea prefer sa le insiropez putin.

Batem marcarpone cu zaharul pudra si cappuccino, apoi amestecam cu frisca batuta. Punem crema intr-un posh si spritam pe fiecare prajiturica motzuri de crema. Pudram cu cacao.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Capuccino cupcakes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

elucubratiiculinare 1

13.02.2013, 21:36

ce frumoase sunt

jolygina 1

13.02.2013, 21:49

ce bine arata

monik80 1

21.03.2015, 08:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V