Prajitura cu pere, stafide si crema de gris

de ala_oancea in Prajituri, 27 Oct 2009 | 9157 vizualizari

 

Dupa o reteta din "Ioana, secretele bucatariei"

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 850 ml lapte
  • 150 gr gris
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 7 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 gr bicuiti
  • 1 borcan compot de pere
  • 100 gr stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere, stafide si crema de gris:

Se framanta un aluat din faina, drojdie, 150 ml lapte caldut, 80 gr zahar, unt si 1 ou. Se lasa la dospit. Intre timp se fierbe restul de lapte cu restul de zahar si zaharul vanilat. Se adauga grisul, coaja de lamaie, apoi galbenusurile. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu albusurile batute spuma.
Se intinde aluatul in tava unsa si tapetata cu faina. Se presara biscuitii zdrobiti. Se aseaza perele si stafidele, apoi se toarna compozitia de gris. Se coace 40-50 de minute la 180C. Foarte gustoasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere, stafide si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Musuroi de cartita''