Prajitura cu pere, stafide si crema de gris

de ala_oancea in Prajituri, 27 Oct 2009 | 9191 vizualizari

 

Dupa o reteta din "Ioana, secretele bucatariei"

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 850 ml lapte
  • 150 gr gris
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 7 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 gr bicuiti
  • 1 borcan compot de pere
  • 100 gr stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere, stafide si crema de gris:

Se framanta un aluat din faina, drojdie, 150 ml lapte caldut, 80 gr zahar, unt si 1 ou. Se lasa la dospit. Intre timp se fierbe restul de lapte cu restul de zahar si zaharul vanilat. Se adauga grisul, coaja de lamaie, apoi galbenusurile. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu albusurile batute spuma.
Se intinde aluatul in tava unsa si tapetata cu faina. Se presara biscuitii zdrobiti. Se aseaza perele si stafidele, apoi se toarna compozitia de gris. Se coace 40-50 de minute la 180C. Foarte gustoasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere, stafide si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu magiun de prune