Prajitura cu pere, stafide si crema de gris

de ala_oancea in Prajituri, 27 Oct 2009 | 5432 vizualizari

 

Dupa o reteta din "Ioana, secretele bucatariei"

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 850 ml lapte
  • 150 gr gris
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 7 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 gr bicuiti
  • 1 borcan compot de pere
  • 100 gr stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere, stafide si crema de gris:

Se framanta un aluat din faina, drojdie, 150 ml lapte caldut, 80 gr zahar, unt si 1 ou. Se lasa la dospit. Intre timp se fierbe restul de lapte cu restul de zahar si zaharul vanilat. Se adauga grisul, coaja de lamaie, apoi galbenusurile. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu albusurile batute spuma.
Se intinde aluatul in tava unsa si tapetata cu faina. Se presara biscuitii zdrobiti. Se aseaza perele si stafidele, apoi se toarna compozitia de gris. Se coace 40-50 de minute la 180C. Foarte gustoasa !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere, stafide si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Mihaela 1

27.10.2009, 22:41

arata tare bine!

Oana 1

27.10.2009, 23:54

Mmmmmm!

ala_oancea 1

28.10.2009, 15:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V