Prajitura cu piersici

de miremirc in Prajituri, 1 Aug 2012 | 2763 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 85 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt moale
  • 1/2 lgt sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema :
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 piersici proaspete mari
  • Decor :
  • 2-3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Pregatim maia: drojdia proaspata o amestecam cu 2 lg zahar (din cele 85 g) pana se lichefiaza, adaugam peste ea putin lapte caldut si 2 lg faina. Amestecam pentru omogenizare si lasam 10-15 minute sa creasca. Cernem faina intr-un bol. Adaugam sarea, coaja rasa de lamaie, untul moale, restul de zahar si maia-ua, iar la final laptele caldut adaugat treptat. Framantam si lasam la dospit pentru 40 minute.


Aluatul crescut il intindem cu mainile in forma de copt (25*35 cm) pe care am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt. Deasupra aluatului asezam felii de piersici.


Crema : mixam intr-un bol cele 4 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. La sfarsit adaugam smantana si turnam compozitia obtinuta peste piersici.


Dam prajitura la cuptor (200 grade) timp de 30-40 minute.


Lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra deasupra si taiem


In general prajiturile cu drojdie sunt cele mai sanatoase, mai ales pentru copii ;) Este o prajitura delicioasa care merita incercata.


Spor la preparat ! :P

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

laura_n 1

02.08.2012, 11:46

deja mi-am imaginat ca musc din bunatatea asta, superpufoasa si parfumata

MonaMimi 1

02.08.2012, 14:51

delicioasa

gaby_gabytza 1

03.08.2012, 17:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Melba cu piersici