Prajitura cu piersici

de miremirc in Prajituri, 1 Aug 2012 | 4739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 85 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt moale
  • 1/2 lgt sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema :
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 piersici proaspete mari
  • Decor :
  • 2-3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Pregatim maia: drojdia proaspata o amestecam cu 2 lg zahar (din cele 85 g) pana se lichefiaza, adaugam peste ea putin lapte caldut si 2 lg faina. Amestecam pentru omogenizare si lasam 10-15 minute sa creasca. Cernem faina intr-un bol. Adaugam sarea, coaja rasa de lamaie, untul moale, restul de zahar si maia-ua, iar la final laptele caldut adaugat treptat. Framantam si lasam la dospit pentru 40 minute.

Aluatul crescut il intindem cu mainile in forma de copt (25*35 cm) pe care am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt. Deasupra aluatului asezam felii de piersici.

Crema : mixam intr-un bol cele 4 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. La sfarsit adaugam smantana si turnam compozitia obtinuta peste piersici.

Dam prajitura la cuptor (200 grade) timp de 30-40 minute.

Lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra deasupra si taiem

In general prajiturile cu drojdie sunt cele mai sanatoase, mai ales pentru copii ;) Este o prajitura delicioasa care merita incercata. 

Spor la preparat ! :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melba cu piersici