Madlene

de nadea68 in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 3681 vizualizari

 

Va invit la madlene, o reteta pe care voiam demult s-o fac, dar nu aveam forme. Am gasit forme pentru madlene si reteta la Merisor.:)
Usor de facut si foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 400 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • sare
  • coaja de lamaie sau vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Untul il punem la topit cu laptele. Cand s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit.

Ouale le batem bine cu zaharul si un varf de sare pana devin spumoase. Adaugam laptele amestecat cu untul usor racit si coaja de lamaie sau vanilia.

Praful de copt il amestecam cu faina si adaugam putin cate putin la compozitia de oua si lapte. Aluatul iese destul de moale.

Aprindem cuptorul la 180°. Cu o lingurita, umplem formele de madlene. Dam la cuptor cam 20 minute, in orice caz facem test cu scobitoare.

Cand sunt gata le scoatem si le lasam la racit. Ies cam 100 bucati.

TIPS-URI

1

la compozitie puteti adauga cacao sau ciocolata.

2

le puteti glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

26.11.2016, 21:16

Ce pufosenii bune si aromate!

nadea68 1

26.11.2016, 23:55

diaconta 1

30.11.2016, 20:59

chiar zicea mama ca i-ar fi pofta dar eu nu am forme pentru ele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci