Madlene

de nadea68 in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 1052 vizualizari

 

Va invit la madlene, o reteta pe care voiam demult s-o fac, dar nu aveam forme. Am gasit forme pentru madlene si reteta la Merisor.:)
Usor de facut si foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 400 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • sare
  • coaja de lamaie sau vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Untul il punem la topit cu laptele. Cand s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit.


Ouale le batem bine cu zaharul si un varf de sare pana devin spumoase. Adaugam laptele amestecat cu untul usor racit si coaja de lamaie sau vanilia.


Praful de copt il amestecam cu faina si adaugam putin cate putin la compozitia de oua si lapte. Aluatul iese destul de moale.


Aprindem cuptorul la 180°. Cu o lingurita, umplem formele de madlene. Dam la cuptor cam 20 minute, in orice caz facem test cu scobitoare.


Cand sunt gata le scoatem si le lasam la racit. Ies cam 100 bucati.

 

TIPS-URI

1

la compozitie puteti adauga cacao sau ciocolata.

2

le puteti glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

26.11.2016, 21:16

Ce pufosenii bune si aromate!

nadea68 1

26.11.2016, 23:55

diaconta 1

30.11.2016, 20:59

chiar zicea mama ca i-ar fi pofta dar eu nu am forme pentru ele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Savarine