Madlene cu nuca si visine

de merisor in Dulciuri, 16 Dec 2015 | 1741 vizualizari

 

Imi plac madlenele, imi plac in general fursecurile, dar nu fac prea des, pentru ca sunt mai migaloase.
Am ales sa fac de data aceasta niste madlene cu visine din dulceata si daca tot am pus visine, am zis ca s-ar asorta la ele si niste nuca. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 g unt(82%)
  • 250 ml lapte
  • 400 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • 400 g visine din dulceata
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf cutit bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • coaja rasa de portocala
Portii: 120
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene cu nuca si visine:

Mai intai punem laptele la fiert si topim untul in el.


Adaugam si cacaua, apoi lasam acest amestec sa se raceasca usor.


Mixam ouale cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza bine si zaharul se dilueaza.


Adaugam amestecul de lapte, unt si cacao, usor racit, coaja rasa de portocala si incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.


Obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite, pe care il lasam sa se odihneasca 15-20 de minute, pentru a lasa bicarbonatul si praful de copt sa se dizolve, apoi cu o lingurita, umplem formele de madlene.


Asezam la fiecare madlena in parte si cate o visina si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Bicarbonatul este optional, eu pun pentru ca imi place textura pe care o da preparatelor, insa nu exagerez cu cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene cu nuca si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

merisor 1

18.12.2015, 07:46

Mikisor, eu fac doua feluri de dulceata de visine, una mai cursiva, in care fierb siropul, adaug visinele, dar nu le mai las sa fiarba mult, adica nu se leaga siropul asa ca la dulceata obisnuita. Pe asta o folosesc la prajituri. Nu prea ma impac cu compotul si de aia prefer sa fac dulceata.
Cealalta dulceata o fac obisnuit, fierb intai siropul pana se leaga bine, adaug visinele, mai las pe foc 15-20 de minute si gata.
Si bineinteles, adaug lamaie la ambele.
Sper ca am explicat bine Pup.

mihaelar63 1

18.12.2015, 15:18

Ce frumoase sunt Mai bine dau eu cafeaua

miki_a 1

21.12.2015, 23:41

Multumesc Meri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mere coapte cu scortisoara si miere de albine