Madlene cu nuca si visine

de Merisor in Dulciuri, 16 Dec 2015 | 5038 vizualizari

 

Imi plac madlenele, imi plac in general fursecurile, dar nu fac prea des, pentru ca sunt mai migaloase.
Am ales sa fac de data aceasta niste madlene cu visine din dulceata si daca tot am pus visine, am zis ca s-ar asorta la ele si niste nuca. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 g unt(82%)
  • 250 ml lapte
  • 400 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • 400 g visine din dulceata
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf cutit bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • coaja rasa de portocala
Portii: 120
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene cu nuca si visine:

Mai intai punem laptele la fiert si topim untul in el.

Adaugam si cacaua, apoi lasam acest amestec sa se raceasca usor.

Mixam ouale cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza bine si zaharul se dilueaza.

Adaugam amestecul de lapte, unt si cacao, usor racit, coaja rasa de portocala si incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.

Obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite, pe care il lasam sa se odihneasca 15-20 de minute, pentru a lasa bicarbonatul si praful de copt sa se dizolve, apoi cu o lingurita, umplem formele de madlene.

Asezam la fiecare madlena in parte si cate o visina si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Bicarbonatul este optional, eu pun pentru ca imi place textura pe care o da preparatelor, insa nu exagerez cu cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene cu nuca si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Merisor 1

18.12.2015, 07:46

Mikisor, eu fac doua feluri de dulceata de visine, una mai cursiva, in care fierb siropul, adaug visinele, dar nu le mai las sa fiarba mult, adica nu se leaga siropul asa ca la dulceata obisnuita. Pe asta o folosesc la prajituri. Nu prea ma impac cu compotul si de aia prefer sa fac dulceata.
Cealalta dulceata o fac obisnuit, fierb intai siropul pana se leaga bine, adaug visinele, mai las pe foc 15-20 de minute si gata.
Si bineinteles, adaug lamaie la ambele.
Sper ca am explicat bine Pup.

mihaelar63 1

18.12.2015, 15:18

Ce frumoase sunt Mai bine dau eu cafeaua

miki_a 1

21.12.2015, 23:41

Multumesc Meri!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de iaurt cu lamaie