Scones

de Anamaria Cook in Dulciuri, 11 Sep 2013 | 2133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina cu agent de crestere
  • 2 lingurite praf de copt
  • 75 g unt
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • cam 225 ml lapte
  • Pentru a servi:
  • gem de zmeura sau capsuni
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Amestecati faina cu praful de copt apoi adaugati untul si framantati usor intre degete pana ce se omogenizeaza. Adaugati zaharul si amestecati din nou. Bateti ouale cu laptele, masurati ca impreuna sa aveti 300 ml si amestecati cu faina pana ce obtineti un aluat moale. Pentru cele mai bune rezultate incercati sa nu framantati aluatul foarte mult ca pe cel de paine.


Rasturnati aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si formati o foaie groasa cam de 1-2 degete grosime. Taiati cercuri potrivite apasand usor pe forma metalica, incercati insa sa nu rasuciti cand taiati aluatul.


Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si asezati cerculetele la 1-1,5 cm distanta. Coaceti in cuptorul incins la 220 c/gaz 7 pentru 10-15 minute sau pana ce capata o culoare aurie. Cand sunt gata scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.


Serviti cu gem de capsune si frisca, traditional se servesc cu clotted cream: o frisca lichida incalzita pe baie de aburi care apoi se lasa la racorit in vase nu foarte inalte. Prin acest proces grasimea din frisca se ridica la suprafata si se incheaga.


POFTA BUNA!!!

 

TIPS-URI

1

In Marea Britanie se gaseste faina cu agent de crestere, care din cate am inteles eu o puteti achizitiona si in Romania. Daca nu o gasiti, nu va speriati ci adaugati inca o lingurita de praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

nilgun 1

11.09.2013, 19:15

minunate

Rocsi 1

11.09.2013, 20:03

Yamiiii

Corinuta 1

12.09.2013, 15:48

Si d-astea tot zic ca o sa fac....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Sah