Magic Bars sau Prajitura Magica

de ExploraCuisine in Prajituri, 6 Apr 2011 | 23595 vizualizari

 

Magic bars sau Prajitura Magica, face parte din experimentele mele, si imi place tare mult caci e o combinatie foarte potrivita intre biscuite, cocos, nuci si ciocolata, similara cu batoanele Snickers. Se pastreaza foarte bine, si are un gust deosebit pentru cat de simplu se prepara.

 

INGREDIENTE

  • Pt  1 tava 23x23:  
  • 120 g unt  
  • 150 g biscuiti (eu am avut cu miere)  
  • 100 g cocos  
  • 150 g ciocolata fulgi  
  • 100 g nuci  
  • 400 ml lapte condensat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magic Bars sau Prajitura Magica:

Topim untul la microunde si il turnam in tava.


Zdrobim bine biscuitii si ii presaram peste unt intr-un strat uniform, fara sa apasam. Peste biscuiti presaram fulgii de cocos cat mai uniform. Peste cocos punem ciocolata fulgi, eu am cumparat bobite mici de ciocolata, dar puteti sa taiati bucatele ciocolata daca preferati (nu va recomand sa razuiti ciocolata) Peste ciocolata intindem in start uniform nuca taiata bucati mici.(puteti inlocui cu alune de padure sau migdale) Peste nuca, intindem in start cat mai uniform laptele condensat (eu am avut conserva de 300 ml, aici asa sunt toate, si a iesit mai uscata putin prajitura, va recomand sa puneti 400 ml!)


Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 minute, pana incepe sa se rumeneasca putin; la mine a stat o idee cam mult.


Lasati sa se raceasca complet si taiati dupa preferinta. Eu am pus tava putin in frigider, ca sa se taie mai bine. O puteti pastra in frigider pentru mai multe zile, dupa o zi parca e si mai buna!


Foarte simplu de facut iar daca aveti copii, cu siguranta va disparea repejor din farfurii :)

 

TIPS-URI

1

nu amestecati straturile, doar asezati strat peste strat

Daca ti-a placut reteta noastra "Magic Bars sau Prajitura Magica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (20)

anne504 1

02.02.2014, 11:38

am reteta asta de 6 ani si am facut o o singura data dar e super buna

ryta 1

30.06.2014, 18:08

Panacris 1

19.04.2016, 07:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine