Magiun de prune

de dentistutza in Dulceata / Gem, 16 Sep 2011 | 5404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune spalate si fara samburi
  • 1.5 kg zahar
  • 3 batoane scortisoara mici
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie (numai partea galbena)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Prunele fara samburi se dau prin masina de tocat sau-in cazul meu-la robot. Piureul obtinut se pune intr-o cratita emailata suficient de mare, se amesteca cu zaharul si bastonasele de scortisoara si se pun pe foc moderat. Cand incepe sa se formeze spuma se aduna cu grija de pe suprafata compozitiei.

Intre timp se preincalzeste cuptorul. Cand nu se mai vede spuma, se introduce cratita in cuptor la foc domol. Se lasa cam doua ore si jumatate in functie de cuptor, dar din cand in cand este bine de amestecat cu o lingura din lemn sau melamina cu coada lunga.

Se face o proba punand o lingurita de magiun pe o farfurioara la racit ca sa verificam cat s-a legat. Inainte de a scoate cratita din cuptor se pune si coaja de lamaie. Magiunul se pune in borcane sterilizate dupa ce au fost scoase batoanele de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (13)

dentistutza 1

18.09.2011, 08:50

onesta ai dreptate si mie mi se pare mult zaharul dar...nu erau prunele prea dulci. gustul e bun si parfumat si dk nu pui zahar nu se leaga bine!!!

nusica 1

18.09.2011, 11:09

Cum,magiun?magiunul nu are zahar deloc,acesta e gem de prune.

dentistutza 1

19.09.2011, 09:43

ei bine, Da , magiun!!! exista mai multe moduri de preparare si magiunul fara zahar deloc este cel de "topoloveni". Daca cineva prefera sa-l numeasca gem, nu are decat ...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem delicios de prune