Magiun de prune

de dentistutza in Dulceata / Gem, 16 Sep 2011 | 2870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune spalate si fara samburi
  • 1.5 kg zahar
  • 3 batoane scortisoara mici
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie (numai partea galbena)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Prunele fara samburi se dau prin masina de tocat sau-in cazul meu-la robot. Piureul obtinut se pune intr-o cratita emailata suficient de mare, se amesteca cu zaharul si bastonasele de scortisoara si se pun pe foc moderat. Cand incepe sa se formeze spuma se aduna cu grija de pe suprafata compozitiei.


Intre timp se preincalzeste cuptorul. Cand nu se mai vede spuma, se introduce cratita in cuptor la foc domol. Se lasa cam doua ore si jumatate in functie de cuptor, dar din cand in cand este bine de amestecat cu o lingura din lemn sau melamina cu coada lunga.


Se face o proba punand o lingurita de magiun pe o farfurioara la racit ca sa verificam cat s-a legat. Inainte de a scoate cratita din cuptor se pune si coaja de lamaie. Magiunul se pune in borcane sterilizate dupa ce au fost scoase batoanele de scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dentistutza 1

18.09.2011, 08:50

onesta ai dreptate si mie mi se pare mult zaharul dar...nu erau prunele prea dulci. gustul e bun si parfumat si dk nu pui zahar nu se leaga bine!!!

nusica 1

18.09.2011, 11:09

Cum,magiun?magiunul nu are zahar deloc,acesta e gem de prune.

dentistutza 1

19.09.2011, 09:43

ei bine, Da , magiun!!! exista mai multe moduri de preparare si magiunul fara zahar deloc este cel de "topoloveni". Daca cineva prefera sa-l numeasca gem, nu are decat ...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune