Magiun de prune

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 12 Sep 2012 | 4321 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prune brumării cât cuprinde sau cât vă ține buzunarul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Sigur a-ți auzit de prunele brumării, cică ele sunt cele mai bune pentru magiun, cu coaja subțire și cu miezul suculent. Magiunul se prepară toamna târziu când prunele sunt foarte bine coapte. Prunele se spală bine, li se scot sâmburii și se dau prin mașina de tocat, pentru a obține un magiun cât mai fin.


Magiunul trebuie amestecat tot timbul fierberii cu o lingură de lemn cu o coadă mai lungă deoarece mai ales la începutul fierberii, sare și poate produce arsuri. Magiunul este gata când în timpul amestecării în urma lingurii rămâne o brazdă care nu dispare imediat sau când nu se mai scurge de pe lingură, ci se desprind bucăți. Dacă vă place magiunul mai dulce puteți adăuga zahăr: 100 g la 1 kg de prune și zahăr vanilat pentru un plus de savoare. Bineînțeles că ar fi de preferat să nu folosiți nici zahăr, nici arome.


Magiunul se pune fierbinte in borcane si pentru o conservare cât mai bună fierbem borcanele în bain-marie. După sterilizare, le punem etichete pentru o găsire cât mai rapidă când avem nevoie, apoi în cămară cu ele.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

elucubratiiculinare 1

13.09.2012, 15:09

Mulțumesc pt aprecieri

adry88 1

13.09.2012, 17:03

tare bun

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu miez din samburi