Maioneza

de Oana in Sosuri, 2 Mai 2009 | 6915 vizualizari

 

Este mult, mai gustoasa daca o preparam acasa, se face destul de repede si nu e foarte complicat! Ideal ar fi sa consumam cat mai putina maioneza :)

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri fierte
  • un galbenus crud
  • o lingura cu mustar clasic
  • sare
  • piper
  • 3/4 litru de ulei
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza:

Se amesteca ingredientele cu mixerul si punem ulei putin cate putin, amestecand in aceeasi directie. Vom folosi cam 3/4 dintr-un litru de ulei. Cand mai avem de adaugat putin ulei, ne oprim si turnam zeama de la o jumatate de lamaie, putin cate putin, amestecand continuu. Turnam si restul de ulei si apoi punem maioneza la rece.


Daca nu doriti sa folositi galbenus crud, se poate inlocui cu un cartof alb fiert, soiul acela mai sfaramicios. Iese la fel de buna!


Maioneza se poate folosi in diferite salate, adaugandu-se o lingura sau doua, depinde de cantitate, sau se poate amesteca cu smantana, iaurt sau usturoi pisat, pentru diverse dressinguri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

Dana_Retetegg 1

12.12.2010, 23:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Sos de usturoi cu maioneza