Maioneza de post

de Ina in Clasice, 13 Iul 2011 | 48681 vizualizari

 

By Laura Sava, careia-i multumesc pentru reteta care m-a scos din incurcatura in postul Pastelui >:D< : http://savalaura.blogspot.com/2010/03/maioneza-de-post.html

 

INGREDIENTE

  • - 2-3 cartofi  fierti 
  • - 1-2 linguri zeama de lamaie ( eu am pus concentrat tip  Helas )
  • - 2 linguri mustar
  • - 1 lingura de apa rece
  • - 1 ceasca de ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza de post:

Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare.

Cand furculita intra usor in ei, oprim focul si-i lasam sa se raceasca.  Ii pasam, apoi ii mixam impreuna cu mustarul, zeama de lamaie si uleiul turnat cate putin, ca la maioneza obisnuita .  Din cand in cand adaugam si cate putina apa rece, mixand continuu. 

Obtinem o maioneza ferma si gustoasa, numai buna de folosit la preparatele pe baza de maioneza, in zilele de post  si nu numai. 

 

TIPS-URI

1

Este o maioneza usoara, deloc gretoasa ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

17.07.2011, 21:09

buna de tot

DIANA B 1

28.11.2011, 09:43

Chiar cautam o asa reteta , sa nu mai iau din comertul socialist ...
Ti-ai schimbat avatarul , da' ..bicicleta" un'e-i ?

Ina 1

28.11.2011, 11:16

Mi-o uitasem la hotel La intalnirea cu fetele am mers cu metroul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Maioneza de post