Sosuri frantuzesti-Sauce Espagnole

de crisselich in Clasice, 6 Mar 2022 | 3366 vizualizari

 

Espagnole, sau "sos maro" este un sos de baza pentru Demi-glace, un sos servit traditional alaturi de carne rosie. De asemenea, se foloseste des la Chilli con carne, Daube provencale, Coq au vin.
Original se foloseste fond de vitel, insa pentru sosurile mai moderne Stock-ul de vita e perfect OK.
 

 

INGREDIENTE

  • 225 grame de unt
  • un morcov mijlociu, taiat bucati mai mari
  • o ceapa mica, taiata mai mare
  • 100 grame de telina, cubulete
  • 50 grame de faina
  • un litru de fond de vita/vitel, fierbinte
  • 50 de grame de bulion de rosii, de trei ori concentrat
  • doi catei de usturoi
  • piper proaspat macinat
  • un Bouquet garni (3 fire de oregano, 2 fire de cimbru, o foaie de dafin)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sosuri frantuzesti-Sauce Espagnole:

Untul se topeste la temperatura mica si apoi se caleste morcovul, ceapa si telina.

Turnam faina "in ploaie" si amestecam pana se incorporeaza toata. Fierbem amestecul 1-2 minute, pana obtinem un roux. 

Adaugam apoi, amestecand continuu, bulionul si fondul de vita fierbinte. Adaugam usturoiul tocat marunt, piper dupa gust, si bouquet garni-ul.

Lasam sa fiarba la foc mic 45-60 de minute, dupa care indepartam bouquet garni-ul. ce ramane de paseaza printr-o sita (eu sunt mai nerabdator, asa ca folosesc un aparat de pasat legume...)

In functie de preferinte, mai adaugam putina apa si facem sosul mai subtire, sau il lasam mai"vartos". Eu prefer a doua varianta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sosuri frantuzesti-Sauce Espagnole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

10.03.2022, 14:00

Interesant!

Panacris 1

13.03.2022, 19:44

Pfff, de când aștept secrtele sosului brun, servit alături de friptura de vită din restaurantele nemțești! Mulțumesc, direct la favorite!

Rahela Velicu 1

29.03.2022, 20:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos picant pentru cartofi prajiti