Sos Barbecue

de Rocsi in Clasice, 18 Aug 2020 | 754 vizualizari

 

Sosul Barbecue este un sos american foarte cunoscut cam in toata lumea si foarte apreciat. Exista mai multe variante, nu o sa va zic acum ca asta este reteta originala, insa am incercat sa o pregatesc cam dupa gustul nostru. Am incercat sa pastrez ingredientele principale. Este un sos foarte bun pentru marinarea carnurilor, de servit cu burgeri, asa ca sos, eu l-am integrat chiar si in sandwich-uri, pentru ca mi-a placut foarte mult cum a iesit. Nu stiu cum este cel din comert, pentru ca nu am cumparat niciodata, nu am fost tentata sa iau din cauza ingredientelor, are destul de multi aditivi, iar asta nu ma incanta. Am gasit aceasta varianta foarte faina, l-am pregatit si se patreaza la rece 2-3 saptamani.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa potrivita
  • 2 catei de usturoi
  • 1 conserva rosii decojite (400 gr)
  • 30 ml ulei de masline
  • 40 ml otet
  • 1 lingura si jumatate zahar brun
  • 1 lingura plina mustar Dijon
  • 1 lingura sos worcester
  • sare
  • piper
  • 1 lingura boia de ardei dulce afumata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Barbecue:

Ceapa o curatati si o tocati marunt, la fel si usturoiul. Rosiile decojite le taiati cuburi, daca sunt intregi cum au fost la mine. Puneti uleiul intr-o cratita nu foarte mare, adaugati ceapa si usturoiul. Le sotati la foc mic, 1-2 minute, apoi puneti otetul si il lasati sa se evapore. Adaugati rosiile cu tot cu sucul lor, amestecati si lasati sa fiarba 2-3 minute. Acum puneti mustarul, zaharul, piperul, sare, boiaua afumata si sosul worcester. Amestecati bine totul. Lasati sa fiarba 15-20 de minute, invartiti in el din cand in cand. Cand are o consistenta cremoasa, stingeti focul. Il lasati 2-3 minute sa se racoreaca, apoi il pasati cu un blender vertical. Pentru a fi cat mai fin, il treceti prin sita dupa ce a fost pasat. Il lasati sa se raceasca si il turnati intr-un borcan. Inchideti bine capacul si il dati la frigider. Se pastreaza foarte bine 2-3 saptamani si il folositi ori de cate ori doriti. Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Barbecue" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

19.08.2020, 20:56

Mihaela, sa stii ca am facut cate ceva cu carne si l-am folosit! M-ai am putin!

Panacris 1

22.08.2020, 21:33

Rocsi 1

25.08.2020, 18:58

Cris

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de masline si carne de vitel

de Bunica 7

la 13:53

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

RETETA RECOMANDATA
Chiftele in sos de rosii cu mozzarela la cuptor