Fondue

de Doralinda in Clasice, 19 Noi 2012 | 3526 vizualizari

 

E o reteta franceza care se mananca de obicei iarna. Prima oara am mancat asa ceva intr-un restaurant in paris, restaurant care era bazat doar pe aceasta reteta si rackette. Se foloseste doar branza galbena.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr branza Beaufort
  • 150 gr branza Comté
  • 150 gr branza Appenzeller
  • 1 usturoi
  • 50 ml vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondue:

Taiati branza bucati si o puneti intr-o craticioara adanca care a fost in prealabil, unsa cu usturoi. Lasam la foc mic sa se topeasca usor adaugand si vinul. Dupa ce s-a topit, mai lasam inca 5 min ptr a se evapora surplusul de lichid(grasime), apoi micsoram focul (in comert se gasesc vase special ptr acest preparat tocmai ptr a ramane branza calda, topita) si servim cu bucatele de paine infipte in furculite intingand in branza topita.

 

TIPS-URI

1

Se mananca cu castraveciori in otet

2

Merge de minune cu un vin alb

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondue" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

ANNA_46 1

19.11.2012, 20:30

Mmmm....ador Fondue, ce-mi place vasul tau

Sim0na 1

19.11.2012, 20:43

Tare bun trebuie sa fie...

Doralinda 1

19.11.2012, 21:47

anna
ma gandeam ieri, ca daca din greseala imi aluneca din mana "m-am fript", atat de greu e! se foloseste cu alcol ptr ardere, nu imi plac vasele care sunt electrice, asta cu foc, ii da un gust mai aparte! asa era la bunica la tara, mancarea pe cuptorul ei cu lemne, nu era la fel cu cel al mamei pe aragaz!

simona, daca iti plac brinzeturile, sigur iti va place si asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pancakes de fidea cu pui si fondue de branza