Fondue de carne

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 18 Feb 2015 | 1608 vizualizari

 

Nu e practic o reteta ci o idee de ce sa folosim la un fondue.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carne de vitel
  • 200 gr piept de curcan
  • 3-4 carnati proaspeti
  • fructe: 1 mango, papaya, ananas
  • 8-10 cartofi
  • salata: salata verde, ceapa, rosii
  • sosuri: maioneza, ketchup, mustar, usturoi, sos de piper, sos de mango cu curry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondue de carne:

- trebuie pregattite toate ingredientele inainte de a ne aseza la masa. Acest fel de mancare necesita ustensile speciale pentru fondue si se carnea s eprajeste la masa in ulei fierbinte, mentinut astfel de flacara dintr-un recipient special.


- Deci cumparam carne de foarte buna claitate. Este foarte important, mai ales carnea de vitel. Daca va permiteit cumparati muschiuletul, daca nu, e buna si pulpa, dar fiti siguri ca e carne proaspata si frageda. Nu taiem carnea decat inainte de a ne asez ala amsa, cuburi potrivite si le saram putin cu sare grunjoasa.


- Carnea de curcan (piept) se taie cuburi si se condimenteaza cu usturoi zdrobit, sare, piper alb macinat . Punem putin vin si dma la frigider pentur cateva ore sa se marineze inainte de a-l servi.


- Carnatul se taie felii


- Pregatim apoi sosurile: puteti cumpara deja gata facute . Eu am cumparat doua tipuri-cu piper si unul de mango si curry. Merge de minune cu carnea de pasare. Apoi eu am facut sosul coctail (maioneza, sare, piper, ketchup si putin whiskey). sosul de mustar (maioneza si mustar, sare, piepr) La acest capitol intra gusturile fiecaruia si la magazine gasim o mare varietate de sosuri gata facute. deci le pregatim si le punem frumos in vasele de ceramica de la fondue.


- Prajim cartofii pai ; facem si o salata dupa preferinte;


- Fructele se curata si se tau felii.


-Ducem toate la masa si apoi incingem pe aragaz vasul cu ulei si apoi il aducem la masa in forma de fondue . Fiecare isi alege carnea pe care o doreste sa o manance si o infinge in tepusa si o introduce in uleiul incins . Se lasa dupa preferinte, sa fie bine prajite sau mediu facute. E foarte important sa aveti o companie buna la masa si un vin pe masura .


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fondue de carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

18.02.2015, 21:31

Fain!

cristeena20 1

19.02.2015, 16:05

daca incercati sa imi ziceti daca va place! poate fi ideal la o cina romantica sau cand aveti musafiri.

monik80 1

21.03.2015, 07:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pancakes de fidea cu pui si fondue de branza