Pilaf cu grasime de pasare de curte

de Ina in Mancaruri cu carne, 28 Noi 2013 | 8543 vizualizari

 

Pur si simplu... delicios!

 

INGREDIENTE

  • pieptul si pulpele posterioare de la o gaina de curte
  • un bulgare de grasime de gaina batrana, de curte
  • doua cepe
  • un morcov mare
  • sare de bucatarie
  • legume uscate fara sare ( de la SanoVita )
  • doua cani de orez cu bob mare
  • patrunjel verde
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu grasime de pasare de curte:

Carnea de pasare se pune la fiert, in apa cu sare, impreuna cu grasimea , ceapa taiata pe jumatate si morcovul taiat rondele mari.


Cand grasimea s-a topit iar carnea si legumele sunt fierte, masuram 8 cani de supa pe care le vom transfera in alta oala si le vom pune la foc mic , sa fiarba in continuare. Presaram 2-3 lingurite de legume uscate si potrivim gustul de sare.


Cele doua cani cu orez le vom spala in 2-3 ape reci, apoi le vom adauga in supa clocotinda, amestecand usor, din cand in cand, pentru a nu se lipi de vas. Cand orezul se umfla si mai ramane doar o pelicula de supa deasupra acestuia, oprim focul si astupam oala cu capac, lasand acoperit cca 20 minute fara sa deranjam, astfel incat toata supa sa fie absorbita de orez.


Servim fierbinte, cu patrunjel verde si piper, alaturi de pulpele care au fiert in supa si pe care le-am rumenit usor in ulei incins.

 

TIPS-URI

1

desi se stie ca la pilaf se foloseste raportul 1:3 orez:supa, eu pun intotdeauna o cana de supa in plus, pentru ca pilaful sa iasa mai pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu grasime de pasare de curte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

laura_n 1

29.11.2013, 16:39

tare, tare bun! eu il bag la cuptor sa se faca, iese super pufos

Ina 1

29.11.2013, 20:22

RuxyRux 1

29.11.2013, 21:11

Mai mai mai cum arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan