Pilaf cu grasime de pasare de curte

de Ina in Mancaruri cu carne, 28 Noi 2013 | 9738 vizualizari

 

Pur si simplu... delicios!

 

INGREDIENTE

  • pieptul si pulpele posterioare de la o gaina de curte
  • un bulgare de grasime de gaina batrana, de curte
  • doua cepe
  • un morcov mare
  • sare de bucatarie
  • legume uscate fara sare ( de la SanoVita )
  • doua cani de orez cu bob mare
  • patrunjel verde
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu grasime de pasare de curte:

Carnea de pasare se pune la fiert, in apa cu sare, impreuna cu grasimea , ceapa taiata pe jumatate si morcovul taiat rondele mari.


Cand grasimea s-a topit iar carnea si legumele sunt fierte, masuram 8 cani de supa pe care le vom transfera in alta oala si le vom pune la foc mic , sa fiarba in continuare. Presaram 2-3 lingurite de legume uscate si potrivim gustul de sare.


Cele doua cani cu orez le vom spala in 2-3 ape reci, apoi le vom adauga in supa clocotinda, amestecand usor, din cand in cand, pentru a nu se lipi de vas. Cand orezul se umfla si mai ramane doar o pelicula de supa deasupra acestuia, oprim focul si astupam oala cu capac, lasand acoperit cca 20 minute fara sa deranjam, astfel incat toata supa sa fie absorbita de orez.


Servim fierbinte, cu patrunjel verde si piper, alaturi de pulpele care au fiert in supa si pe care le-am rumenit usor in ulei incins.

 

TIPS-URI

1

desi se stie ca la pilaf se foloseste raportul 1:3 orez:supa, eu pun intotdeauna o cana de supa in plus, pentru ca pilaful sa iasa mai pufos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu grasime de pasare de curte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

laura_n 1

29.11.2013, 16:39

tare, tare bun! eu il bag la cuptor sa se faca, iese super pufos

Ina 1

29.11.2013, 20:22

RuxyRux 1

29.11.2013, 21:11

Mai mai mai cum arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciocanele