Makaronia tou Fournou

de deliciousflavours in Paste, 9 Feb 2012 | 6911 vizualizari

 

Pentru acest fel de mancare de origine greceasca m-am inspirat de pe http://papagheorghiu.blogspot.com, multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:  
  • 300 gr paste (eu am folosit pene)
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 300 gr carne tocata
  • 1 conserva rosii decojite cubulete (300 ml)
  • 2-3 linguri pasta rosii
  • 100 ml vin rosu
  • 1 frunza dafin
  • 1 praf nucsoara
  • sare, piper
  • Pentru sosul Bechamel:  
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 150 gr cascaval ras
  • 1 ou
  • nucsoara
  • sare, piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Makaronia tou Fournou:

Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj.


In timpul aceasta tocam marunt ceapa, pisam usturoiul si punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata, rosiile cubulete, pasta de rosii, vinul, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper. Accoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba circa 30 minute, dupa care indepartam capacul, adaugam nucsoara si mai lasam aprox 15 min pana scade apa si se ingroasa putin sosul.


Pentru sosul Bechamel, topim untul, adaugam treptat faina amestecand in continuu. Cand are consistenta unei paste groase adaugam incet laptele, continuam sa amestecam pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc, adaugam oul pe care l-am batut putin inainte si condimentam cu sare, piper si nucsoara. Incorporam si cascavalul ras si amestecam pana se topeste.


Intr-un vas termorezistent asezam pastele, deasupra intindem sosul de rosii si in final sosul bechamel. Dam la cuptorul preincalzit 40-45 minute, pana capata o culoare aurie.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Makaronia tou Fournou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:07

Suuuuper bun

deliciousflavours 1

10.02.2012, 18:36

Mersi muuult! Pupici!

Lillyan 1

29.04.2013, 22:57

O reteta buna si o mancare gustoasa.Daca vei folosi halloumi in locul cascavalului va fi mult mai reusita.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!