Malai dulce

de MotanLaOale in Prajituri, 14 Apr 2012 | 5011 vizualizari

 

Din copilarie sunt urmarit de o prajitura cu malai nemaipomenita mancata intr-un sat din Gorj. Am incercat mai multe retete doar doar as da de ea. Din acest mutiv am incercat-o si pe a lui Criss. A iesit foarte buna ca am facut corecturile sugerate de ea, dar nu este "prajitura".

 

INGREDIENTE

  • 2 cani malai fin
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 100ml ulei (sau unt topit)
  • 350ml iaurt
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie

pentru sirop

  • 2 cani apa
  • 8 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai dulce:

Se amesteca malaiul, grisul, faina si praful de copt intr-un vas.


Se amesteca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul, iaurtul si bicarbonatul de sodiu.


Se amesteca bine pana se topeste zaharul apoi se adauga amestecul praf si se amesteca bine pana se inglobeaza in amestecul lichid.


Albusurile se bat spuma si se adauga in final amestecandu-se incet cu o lingura de sus in jos.


Se unge cu unt o tava si se toarna in ea amestecul rezultat.


Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute pana se rumeneste.


Intre timp se face siropul dand in clocot apa cu zaharul.


Cand se scoate din cuptor se toarna siropul deasupra si se lasa la racit.


Se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra. Eu nu ca mi-a placut cum arata.


Se serveste ca atare sau cu dulceata de care va place. Eu am vrut cu dulceata de visine.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

15.04.2012, 18:17

Multumesc

Mihaela11_jo 1

15.04.2012, 22:21

O adevarata delicatesa
( la Amman 1/2 kg de malai costa 3,5 euro )

MotanLaOale 1

15.04.2012, 22:34

La tine devine o prajitura scumpa.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Malai dulce in sirop de portocale