Mămăligă cu brânza de capră și papară

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2013 | 1740 vizualizari

 

O cină savuroasă!

 

INGREDIENTE

  • apă 2000 ml.
  • făină de mălai cca. 600 gr,
  • sare iodată,
  • unt grasmie 75%,
  • brânză de capră,
  • smântână,
  • ouă 8 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mămăligă cu brânza de capră și papară:

Apa se pune la fiert cu puțină sare, un strop de ulei și o 1/2 linguriță de mălai, într-un vas cu fund triplu sau de preferat ceaun. Când clocotește, se adaugă mălaiul cernut, în ploaie, amestecându-se energic, ca să nu se formeze cocoloase, lasându-se la foc mic cca. 15 de minute.


Între timp se incinge putin ulei de floarea soarelui, într-o tigaie aderenta, cca. 2 minute, apoi se dă deoparte, se adauga ouale intregi, un praf de sare și se amestecă energic, până se inglobează albușul, gălbenușul și uleiul, apoi se dă la foc mic, amestecaându-se continuu, cca 5 minute.


Într-o farfurie adâncă se rade brânza de capră. Se adaugă o lingură de unt, apoi mămăliga, după preferința, se amestecă usor până se înglobează ingredientele, se adaugă smântână, papară de ou după gust și după preferința fiecăruia, se amestcă ca să se înglobeze toate ingredientele sau se savurează ca atare, bineînțeles acopmaniată de o ceapa roșie sau galbena.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mămăligă cu brânza de capră și papară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

marcela1979 1

24.01.2013, 21:40

asta mi place mult

Andreea Caroline 1

25.01.2013, 00:50

Lau 1

25.01.2013, 11:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tortilla